Kars'ta Ögretmenler Siddete Hayir Dedi

Kars'ta Ögretmenler Siddete Hayir Dedi

Kars’ta ögretmenler 10 Mayis 2024 tarihinde Istanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan ögretmen Ibrahim Oktugan’in bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmesi dolayisiyla 1 günlük is birakti. Is birakan ögretmenler siddete hayir dedi.

Is birakan ögretmenler Kars Milli Egitim Müdürlügü önünde toplandi. Milli Egitim Müdürlügü önünde toplanan ögretmenler, silahli saldirida hayatina kaybeden ögretmen için saygi durusunda bulundu.

Milli Egitim Müdürlügü önünde toplanan ögretmenler adina basin açiklamasini Egitim Sen Kars Subesi Yürütme Kurulu üyesi Yener Tanriverdi yapti.

Yener Tanriverdi, “Istanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Egitim Bakanligi’ndan emekli ögretmen Ibrahim Oktugan bir ögrencisi tarafindan gerçeklestirilen silahli saldiri sonrasinda hayatini kaybetmistir. Toplum olarak hayatimizin her asamasinda evde, sokakta, is yerlerinde her gün karsi karsiya kaldigimiz siddet olgusunun uzun süredir okullarimizi da sarmalamis olmasi çok sayida meslektasimizin siddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadir. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarimizin sik sik siddet haberleriyle gündeme gelmesinde basta Milli Egitim Bakanligi (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumlulugu vardir. Toplum olarak hayatimizin her asamasinda yer alan siddet olgusu, egitim kurumlarini, okullarimizi ve ögretmenlerimizi de hedef almis durumdadir” dedi.

Tanriverdi, “Okullarda yasanan siddetin ve egitim emekçilerine yönelik saldirilarin önlenebilmesi, öncelikle her firsatta egitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde egitim kurumlarinda birbirine benzer sekillerde egitim emekçilerini hedef alan siddet olaylarinin yasanmasi, siddetin arkasindaki nedenlerin ortaya çikarilmasini, egitim kurumlarinda egitim emekçilerinin can güvenliginin saglanmasini gerektirmektedir. Okulda siddet olaylarinin son bulmasi için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çagiriyoruz” diye konustu.

Kars Il Milli Egitim Müdürlügü önünde yapilan basin açiklamasinin ardindan kalabalik sessizce dagildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile