Kars'ta Tarihi Bina Koruma Altina Alinmayi Bekliyor

Kars'ta Tarihi Bina Koruma Altina Alinmayi Bekliyor

Kars’ta tarihi bir bina herkesin gözleri önünde yok oluyor. Duvarlarinda agaç yetisen, duvarlari yavas yavas yikilmaya baslayan ve defalarca atese verilerek yakilan tarihi bina koruma altina alinmayi bekliyor.

Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan ve Ruslar tarafindan yaptirilan tarihi binanin duvarlari ve bacasinda filizlenip boy veren agaçlar, bina duvarlarinin yikilmasina neden olurken, binanin içerisinin de defineciler tarafindan kazildigi görüldü.

‘Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi’nin hayata geçirildigi Haydar Aliyev Caddesi üzerinde sahipsizlige terk edilen tarihi bina özel mülk oldugundan ve sahiplerin izin vermemesinden dolayi proje kapsami disinda tutuldu. Çesitli tarihlerde defalarca yangin çikan binanin çati ve ahsaplari da zarar gördü.

Duvarlarindaki motiflerin bozuldugu, camlari kirilan ve arka duvarlarinin bir kismi yikilan tarihi binanin akibetinin ne olacagi bilinmiyor.

Baltik mimarisi özelligi tasiyan tarihi binanin yetkililer tarafindan üzerinde yetisen agaçlardan arindirilmasini bekleyen vatandaslar, binanin biran evvel koruma altina alinmasi gerektigine dikkat çekti.

Haydar Aliyev Caddesi üzerinde agaç yetisen tarihi binanin yetkiler tarafindan üzerindeki agaçlardan kurtarilmasi bekleniyor. Agaç köklerinin duvarlara zarar verdigi tarihi bina önlem alinmadigi takdirde yikilarak kaybolacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile