Kars'ta Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Kars'ta Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Kars’ta Türk Polis Teskilati’nin 179’uncu kurulus yildönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Hükümet Konagi önündeki tören, Atatürk heykeline çelenk konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Törende konusan Kars Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, “Köklü bir geçmise, tecrübe ve birikime sahip olan, tarihi basariyla dolu Türk Polis Teskilatimiz 179 yildir büyük fedakârlik, sabir ve cesaretle halkimizin huzur ve mutlulugunu, can ve mal güvenligini saglamayi, devletimizin bölünmez bütünlügünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karsi cani pahasina mücadele etmeyi kendisine vazife edinerek, suçlularin yakalanmasi, suçlarin önlenmesi ve aydinlatilmasinda görevinin gerektirdigi sorumluluk bilinciyle her geçen gün kendini gelistirip yenilemektedir” dedi.

Saka, “Kuruldugu günden bugüne hukukun üstünlügünü, insan haklarina saygiyi ve üstün görev anlayisini her kosulda gözeten, demokratik toplum düzeninin devamini ilke edinen, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin üstlendigi her görevi basariyla yerine getiren emniyet teskilatimiz, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da milletimizin ihtiyaç duydugu her an yaninda olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle ilimizde görev yapan personellerimiz basta olmak üzere ülkemizin her kösesinde bu onurlu görevi büyük bir özveri ile yerine getiren tüm Emniyet Teskilati mensuplarimizin 10 Nisan Polis Günü’nü ve mübarek Ramazan Bayrami’ni kutluyor, görevi basinda sehit olan kahraman polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, teskilatimizin tüm çalisanlarina aileleri ile birlikte huzurlu, mutlu ve saglikli günler diliyorum” diye konustu.

Etkinlikler çerçevesinde daha sonra Garnizon Sehitligi ziyaret edildi. Sehitlikte Kur’an-i Kerim okunarak, sehitler için dua edildi. Milletvekili Adem Çalkin ve Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, sehit mezarlarina kirmizi karanfil birakti.

Düzenlenen törene Milletvekili Adem Çalkin, Belediye Baskani Ötüken Senger, Il Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani Muhsin Agçay ve polis memurlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile