Kars’ta Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

Kars’ta Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, 90.yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da törenlerle kutlandı. İlk tören Hükümet Konağı Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.



Çelenk töreninin ardından Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral , Zeki Gürcan ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş, Yeni Hükümet Konağı’nda tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önündeki törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Binbaşı Yavuz Sezer, Türkiye Cumhuriyeti’nin tememlerinin atıldığı Kurtuluş Savaşının kesin sonucunun alındığı 30 Ağustos Zaferi’nin 90. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Binbaşı Sezer; “Aziz Türk ulusun ve onun kahraman ordusunun şahlanışıyla dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir. Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde omuz omuza ve yürek yüreğe vererek şahlanan Türk ulusu, güzel yurdumnuzu işgal eden, köy şehir ve kasabalarımızı yakıp yıkan, halkımıza zulm eden düşmanı 30 Ağustos zaferiyle anadolu sinesinde boğarak kendisini tarih sayfasından silmek isteyen güçlerin anlamlı ağır ve aynı zamanda uzun süre unutamayacakları bir ders vermişlerdir. Bir çok yabancının anadolu mucizesi diye baktıkları Kurtuluş savaşının gerçek başarısı, yeniden yaratılan ordu için sarf edilen inanılmaz çaba da ulusun tüm değerlerinin ele ele verdiği top yekün mücadelesinde saklıdır” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak resmi geçit töreni yapıldı. Tören daha sonra Kars Garnizon Şehitliği'nde devam etti. Törenlere; Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Durmuş Nevzat Bozkuş, Vali Yardımcıları, askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla coşku içerisinde kutlandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile