Kars Turizm Rotasi'na Tanitim Atagi

Kars Turizm Rotasi'na Tanitim Atagi

Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi kapsaminda Kars basin mensuplarina tanitildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programi (CISOP) kapsaminda, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi mali is birligi çerçevesinde finanse edilen ve Kars Valiligi himayelerinde Serhat Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen “Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi” faaliyetleri kapsaminda, Kars Turizm Rotasi Basin Gezisi düzenlendi.

Amaci Kars’in basin mensuplarina tanitilarak sehrin önemli turizm destinasyonlari hakkinda tanitici haberler hazirlanmasi olan etkinlige, çesitli kuruluslardan 21 ulusal basin temsilcisi katilim sagladi. Basin temsilcileri 3 gün süren etkinlikte Ani Örenyeri, Sarikamis Sehitligi, Keklik Deresi, Katerina Av Köskü, Cer Atölyeleri, Bogatepe Köyü, Kosapinar Köyü Açik Hava Müzesi, Çildir Gölü, Kars Kalesi ve Gazi Kars Bedesteni basta olmak üzere Kars’in önemli turizm cazibe merkezlerini profesyonel rehber esliginde gezdi.

Ani Örenyeri Kazi ve Alan Baskani Muhammed Arslan’in verdigi bilgiler isiginda misafirler Ani’yi yakindan tanima firsati buldu ve burada gerçeklestirilen proje çalismalari hakkinda bilgi edindi. Basin mensuplari Kars Merkez Haydar Aliyev Caddesi’nde proje kapsaminda yenilenen tarihi binalari ve yapilan sokak sagliklastirma çalismalarini yerinde inceledi. Peynir Müzesi, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi ve Baltik mimarisi eserlerini de büyük bir ilgiyle gezen misafirler Kars’in tarihi ve kültürel degerlerini yerinde kesfetti.

Gezi programi sonrasinda Serhat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile bir araya gelen ve proje hakkinda detayli bilgi alan basin mensuplarinin Kars’in ve projenin tanitiminda etkili içerikler üretmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile