Derneğin kuruluş aşaması ve amaçları hakkında kaymakam Esmer'e bilgiler veren Dernek üyeleri, hedef kitleyi oluşturan, özellikle kadın, genç, yaşlı, engelli, işsiz ve çocukların toplumsal entegrasyonlarını sağlamanın amaçlarından biri olduğunu söylediler.
Palandöken Karsapanı kurucuları derneğin diğer amaçları hakkında da şu bilgileri verdiler; "Yerel değerler ve sosyo-kültürel değerler ile evrensel değerlerin dengesi ve uyumu sağlanarak, kültürümüzün ve medeniyet sürecimizin güncel "yardımlaşma ve dayanışma" tarifinin somut olarak çizilmesi ve yaşamış olduğumuz çevrede bu tarifin aktif etkiliğinin yansıtılmasının sağlanması , Bu tanımlamadan hareketle, toplumun öteki yüzü diye adlandırılan kesime hitap ederek, onları doğal bir biçimde, içtenlik ve samimiyetle kucaklayıp kuşatacak "söylem" ve "eylem" planlarının yapılıp adım adım uygulamak, Sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik, bilimsel, teknolojik, ahlaki açılardan toplumların gelişmesi ve birlik-beraberlik duygularını pekiştirme amaçlı toplumun ihtiyaç sahibi kesiminin sosyal dönüşümünün gerçekleştirmek, Bugünün toplum yapısı ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç kesiminin içinde en başta ülkemiz, toplumumuz, dünyamız ve insanlık âlemi için "kazanılmış değer" olma yoluna ve yolculuğuna katkıda bulunmak için özellikle kadınların, gençlerin, yaşlıların,engellilerin, işsizlerin ve çocukların toplum hayatına kazandırılmasını sağlamak, onların toplum içindeki konumlarını güçlendirilmek, Geleceğe umutla ve güvenle bakabilmek için; dünün sahiplerinin hatıraları ve deneyimleri, bugünün sahiplerinin gerçekleri ve yarın için gerçekleştirebilecekleri hedef ve hayalleri aynı denklem içersinde değerlendirerek; kişisel, kurumsal, toplumsal ve evrensel hedeflerimizin ortak enerjisi haline getirebilmek, Ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan, mağdur durumda bulunan, hayatlarını idame ettirebilmek için yardım kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyan vatandaşlara yardım etmek, Şehrin ve ülkenin temel milli manevi değerleri konusunda tarihi ve kültürel alanda araştırma yapmak ve toplumda farkındalık oluşturmak."
KAYMAKAM ESMER:
"ÖNEMLİ OLAN PROJEKSİYONU DOĞRU, AMAÇLARI GENİŞ TUTMAKTIR"
Bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterecek bir derneğin Palandöken ilçesinde kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Şenol Esmer ise, Kaymakam olarak destek olacağını ve üzerine düşeni yapacağını söyledi.
İlçe olarak yeni atılımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Kaymakam Esmer, bu atılım içerisinde sivil toplum kuruluşlarının da olmasının gerektiğini vurguladı. Derneğin projeler üretmesini isteyen Kaymakam Esmer: "Önemli olan bir işe başlamaktır. Amaçları geniş tutmak lazımdır. Mesela biz Maksut Efendi Mahallesinde anaokulu açtık. Yıl sonunda 6 yaş grubu 70 kişi oldu. Bir adım attık. Zor da oldu ama seninin sonunda geldiğimiz nokta amaçlarımıza ulaştığımızı gösterdi ve bizi mutlu etti" dedi.
Önemli olanın projeksiyonu doğru tutmak olduğunu da ifade den Kaymakam Esmer, kalkınmada kamu kaynaklarının yanı sıra özel kaynakların da etkin şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.
Kaymakam Esmer'in makamında gerçekleşen ziyarette Palandöken Karsapanı Derneği kurucuları Çiğdem Tatlıoğlu Uslu, Gamze İspirli, Ukaşe Tavlaşoğlu, Tankut Keskin, Serap Nalbantoğlu, Özkan Derin ve Alparslan Dumlu hazır bulundular.
Karsap Yöneticileri Kaymakam Esmer'i Ziyaret Etti
Palandöken İlçesinde "Palandöken Karsapanı Derneği" kuruldu. Kısa adı KARSAP olan ve Palandöken ilçe merkezinde kurulan derneğin yöneticileri Kaymakam Şenol Esmer'i ziyaret ettiler.