Karsisina Rakip Çikmayan Kadin Muhtar, 18 Yildir Görevinin Basinda

Karsisina Rakip Çikmayan Kadin Muhtar, 18 Yildir Görevinin Basinda

Elazig’da köylülerin istedigi üzerine 2004 seçimlerinde muhtarliga aday olan 2 çocuk annesi Sükran Doydu Çimen, simdiye kadar karsisina rakip çikmadigi için 18 yildir köyünün muhtari olarak çalismalarina devam ediyor.

Elazig’in Agin ilçesi Kaspinar köyünde ikamet eden Sükran Doydu Çimen (47), köylülerin önerisi ve destegiyle ilk olarak 2004 yilinda muhtarliga aday oldu. Tek aday olarak seçime giren Çimen, görevine basladi.

Ardindan yaptigi çalismalar ve getirdigi hizmet ile köy sakinlerinin gönlünde taht kuran Çimen’in 4 dönem boyunca karsisina hiç rakip çikmadi. 60 nüfuslu köyde 18 yildir muhtar olan 2 çocuk annesi Çimen, çalismalarina devam ediyor. Muhtar olarak ilk seçildiginde babasinin ’Yapamazsin’ dedigini aktaran Çimen, basardigini görünce kendisine güvendigini söyledi.

Kadinlarin her seyin üstesinden gelebilecegini ifade eden Çimen, "Kadinin isterse yapamayacagi hiç bir sey yok" dedi.



"Önce saka gibi beldi bana, daha sonra kazaninca çok mutlu oldum"

Ilk olarak 2004 seçimlerinde muhtar seçildigini belirten Kaspinar köyü muhtari Sükran Doydu Çimen, “Daha önce muhtar olmayi düsünmüstüm. Fakat yapamam, bir kadin nasil çalisir diye tepki alir miyim diye düsünmüstüm. Köylülerimizle bir evde toplanmistik. Sag olsunlar dediler muhtar kadin olsun ve destek verdiler. Ben de onlarin destegi ile bu ise girdim. Önce saka gibi beldi bana, daha sonra kazaninca çok mutlu oldum. Çalismalara devam ediyorum. Kadin olarak kamu kurum kuruluslarina gittigim zaman hiç yok denilmiyor. Mesela bir is teklifinde bulunuyorum, ertesi gün hemen yapiliyor. Kadin olmanin gücünden kaynaklaniyor bu durum. Bazen sularimiz kesiliyor, borularda patlaklar oluyor. Gücümüzün yetmedigi zaman is makinalarini çagiriyoruz. Onun tamiratini yapiyoruz. Bize bu konuda köylümüz ve azalarimiz yardim ediyor. Kadin oldugumu için bana destek de veriyorlar” diye konustu.



"Aday çikmasini istemiyorlar"

18 yildir karsisina hiçbir aday çikmadigini aktaran Muhtar Çimen, "Zaten köylü bana güveniyor. ’Sen kosturuyorsun, biz senin gibi yapamayiz’ diyorlar. Aday çikmasini istemiyorlar. O yüzden benden çok memnunlar. Ben de köyümü çok seviyorum. Iyi anlasiyoruz. Köy sakinleri ile diyalogumuz da çok iyi. Bir karar aldigimiz zaman birlikte toplanip karar veriyoruz. O sekilde onlarin da destekleriyle her seyi yapiyorum. Kadinlar her seyin üstesinden gelebilir. Kadinin yapamayacagi hiçbir sey yoktur. Herkese tavsiye ediyorum. Muhtarlik sorumluluk isteyen bir is, bir köyü ve mahalleyi yönetiyorsun. Bunun güzelligi de var. Herkesle diyalogumuz fazla. Her yerde kadinin gücü çok. Kadin her seyin üstesinden gelir. Bana Agin çevresinden kadinsin bu isi yapamazsin diyen hiç olmadi. Burada okuma orani çok yüksek oldugu için kadina çok deger veriliyor. Kadina çok güvenirler. O yüzden hiçbir tepki görmedim. Sadece ilk muhtar seçildigimde babam sen yapamazsin edemezsin demisti ama kendisi de bir seyler basardigimi görünce bana güvenmeye basladi.

Bana her zaman destek oluyor" seklinde konustu.



"Bir kadin olarak her seyimizi anlatabiliyoruz"

Köy sakinlerinden Zeynep Özcan, "Muhtardan çok memnunuz. Memnunuz diye zaten vazifesine devam ediyor. Aileden biri sayilir. Benim kizimla yasit. Elimizde büyüdü. Bir kadin olarak her seyimizi anlatabiliyoruz. Sikintilarimizi rahatlikla konusabiliyoruz. Bir kadin olarak gurur duyuyorum" ifadelerini kullandi.

"Kadin elinin degdigi her yer güzel olur"

Muhtardan çok memnun olduklarini dile getiren Samiye Genç de "Yollar, kanalizasyon, su deposu yapildi. Hala da çalisiyor. Kadin elinin degdigi her yer güzel olur. Muhtarimiz sayesinde köyümüz çok güzel. Bundan sonraki dönemlerde de kendisini muhtar olarak görmek isteriz. Biz muhtarimizdan memnunuz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile