Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan İşçilerine İki Bayram Müjdesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan İşçilerine İki Bayram Müjdesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan çalışanlara iki bayram müjdesi geldi.

Örnekköy Şantiyesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Durak, belediye çalışanlarının maaşlarının en az bin TL olacağını söyledi.

Başkan Durak'ın ikinci müjdesi ise çalışanların sendikalı olmasının sağlanması için yaptıkları çalışma hakkında oldu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ramazan Bayramı öncesi önce hizmet binasında, ardından da Örnekköy Şantiyesi’nde çalışanları ile ayrı ayrı bayramlaştı. Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay ile meclis üyelerinin de katıldığı bayramlaşma törenlerinde çalışanlarının bayramlarını kutlayan Başkan Durak’tan müjdeli haber ise Şantiye’deki törende geldi.

Yapacakları düzenleme ile en düşük işçi maaşını bin liraya yükselteceklerini açıklayan Başkan Durak, "Asgari ücretle geçinmenin zorluklarını biliyorum. Bu nedenle çalışanlarımızın maaşlarında imkanlarımızın el verdiği ölçüde iyileştirmeye yapmaya çalıştık. Hiçbir vasfı olmayan bir işçinin aylık net eline geçen bin TL olacak şekilde düzenleme yapacağız. Çeşitli meslek gruplarından olup, vasfı olan çalışanlarımız da bin 250, bin 500 hatta 2 bin TL’ye varan maaş alacak” şeklinde bir açıklama yaptı.

Karşıyaka Belediyesi’nin bayram ikramiyeleri ve maaşlarla ilgili hiçbir çalışanına borcu olmadığını anımsatan Başkan Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte, omuz omuza çalışmanın güzelliğini yaşıyoruz. Kendi içimizde bütünlüğü sağlamaya çalışıyoruz. Çalışan arkadaşlarımın her zaman yanında oldum, onlara sahip çıktım. Sahip çıkmaya da devam edeceğim." Karşıyaka Belediyesi’nde hizmet alımları ile farklı birimlerde çalışan yaklaşık 800 işçinin sendikalı olmadığını belirten Başkan Durak'ın ikinci müjdesi ise çalışanların sendikalı olması hakkında oldu. Durak, "Tüm arkadaşlarımın örgütlü olmasını istiyorum. Bornova Belediyesi ile iki yıldır ortak bir şirket kurma girişimimiz var. Bayram sonrası yasal işlemleri tamamlayacağız. Farklı yerlerde çalışanları buraya taşıyıp sendikalı olmalarını sağlayacağız" dedi.

Örnekköy Şantiye Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Belediye İş Sendikası 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ile Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin de konuşmalarında ülkemizde çıkarılan yasalarla işçilerin haklarının her geçen gün azaltıldığını belirterek, "Bu zor dönemde sendikamıza daha çok sahip çıkın. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak sendikalarımızı ziyaret edip yapacaklarını anlattı. Çalışanın hep yanında olduğu için Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile