Karsiyaka Belediyesi, Sanayi Esnafini Çöp Içinde Birakti

Karsiyaka Belediyesi, Sanayi Esnafini Çöp Içinde Birakti

Karsiyaka Sanayi Sitesinin etrafinda yükselen çöp daglarina AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Keseli tepki gösterdi. Keseli, "Karsiyaka Belediyesi kapisinin önünü temizliyor, arka sokagini çöpe teslim ediyor. Esnaf ve sanayiciyi cezalandiriyor" dedi.



Karsiyaka’nin Zübeyde Hanim Mahallesi’nde bulunan Karsiyaka Sanayi Sitesi’nde toplanmayan çöpler yüzünden esnaf tepki gösterirken, bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Keseli, Karsiyaka Belediyesine tepki gösterdi. Karsiyaka Belediyesi Santiye Tesisleri ile neredeyse birlesik olan alanda toplanmayan çöpler hakkinda açiklama yapan AK Partili Keseli, belediyenin bitisigindeki alanin çöplüge döndügünü söyledi.



"Karsiyaka Sanayi Sitesi cezalandirilsaydi durum ancak bu kadar kötü olurdu"

Bölgedeki incelemelerin ardindan açiklama yapan AK Parti Karsiyaka Ilçe Baskani Didem Keseli, ""Karsiyaka Sanayi Sitesi, Karsiyaka Belediyesi tarafindan cezalandirilsaydi durum ancak bu kadar kötü olurdu. Sanayi sitesinin bir tarafinda belediye santiyesi var ve santiyenin arka tarafi belediye eliyle devasa bir çöplüge dönmüs durumda. Sanayinin diger basiysa kagit üstünde belediyeye ait yesil alan olarak gözükse de belediye burayi Harmandali Çöplügü için transfer merkezi olarak kullaniyor. Milyonlarca lira degerindeki dükkanlar ve yatirimlar, çöplüge, pislige, kara sinege, kötü kokuya mahkum ediliyor. Bir de isin kis mevsimi tarafi var. Kisin da altyapi olmadi için burada çok sayida dükkani su basiyor, makineler etkileniyor, bozuluyor ve esnaf ciddi zarar görüyor. Bu tam bir is bilmezliktir. Esnafa çöpü reva gören, yaz mevsiminde ayri, kis mevsiminde ayri çile çektiren bir belediye ile karsi karsiyayiz" dedi.



"Hastaliga davetiye çikariyor"

Santiye tesislerinin girisinin oldukça bakimli oldugunu söyleyen Keseli, "Karsiyaka Belediyesi kapisinin önünü süpürüyor, süpürdügünü de adeta arka sokagina bosaltiyor. Esnaf ve sanayiciyi bu kadar magdur eden bir yerel yönetim anlayisi kabul edilemez. Doktor belediye baskanimizin insanla bu kadar iç içe geçmis, hastaliga davetiye çikaracak bir çöplügü nasil kabullenebiliyor oldugunu biz Karsiyakalilar olarak anlayamiyoruz" dedi.



"Esnafa bu kadar düsman olunur mu"

Sanayi sitesi esnafinin belediyeden son derece sikayetçi oldugunu söyleyen Keseli, Karsiyaka Sanayi Sitesi esnafina bir dokunan bin ah isitiyor. Esnaf çöpün içinde kalmaya tepkili. Bir sanayi sitesi düsünün ki yollarinda asfalt bile yok. Esnafimiz asfalt için para toplandigini fakat yine de asfaltin dökülmedigini söylüyor. Kendi asfalt tesisi olan bir belediye, ilçesindeki yegane sanayi sitesi esnafina bu kadar düsman olabilir mi?" diye sordu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile