Karşıyaka'da bulunan yaklaşık 3 bin asansörün mesleki denetimi yıllık kontrollerini içeren protokol, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı N. Sedat Gülşen tarafından imzaladılar. Protokol gereği odalar asansörlerin denetimi dışında da belediyeye teknik bilgi yardımında bulunacak.
İmza sırasında protokol kapsamı hakkında bilgi veren Cevat Durak şunları söyledi, "Karşıyaka'nın çağdaş, planlı, sağlıklı ve güvenli bir kent olması için yıllardır meslek odalarımızla yürüttüğümüz işbirliğini sürdürmeye kararlıyız. Yönetmelikler gereği her yıl yenileyerek devam ettirdiğimiz protokoller kapsamında kentimizde Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliği ve diğer imar mevzuat hükümlerinin uygulanmasını denetliyoruz. Bu denetimlerde mühendis ve mimar Odalarımızın uzman üyelerinin desteğini alıyoruz. Ayrıca asansörlerde can güvenliğini sağlayacak önlemleri içeren Asansör Yönetmeliğinin belediyemize verdiği görevleri elektrik ve makina mühendisleri odası işbirliğinde gerçekleştirilen denetimlerle sağlıyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan ve tüketicinin yönetmeliklere uygun kaliteli hizmet almasını sağlamaya yönelik bu çalışmada katkıları için meslek Odalarımıza teşekkür ederiz. Aynı anlayışı diğer odalarla da işbirliği içerisinde sürdürmek istiyorum"
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya ise, mesleki denetim ve asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda duyarlı yerel yönetim anlayışının yıllardır sürdüğünü söyledi. Bu duyarlılığın tüm Türkiye'ye örnek olmasını isteyen Özsakarya, sürekli kontroller sayesinde İzmir'de ölümlü asansör kazası yaşanmadığını belirtti. Özsakarya "Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat durak toplum sağlığını, insan sağlığını önemsiyor. Bu protokol ile Karşıyaka belediyesi ile asansörlerin denetimi dışında da birlikteliklerimiz olacak" dedi.
Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sedat Gülşen ise, elektrik ve makina mühendislerinden oluşan ikişer kişilik ekibin her asansörü 100'ü aşkın noktada kontrol ettiğini ve raporlarını düzenlediğini söyledi. Bu raporlarda sakıncalı bulunan noktaların yönetmelik gereğince bina yöneticileri tarafından bakımcı firmalarla giderilmesi gerektiğini belirten Gülşen, kullanımı sakıncalı bulunan asansörlerin ikinci kez kontrol edilerek hataların giderilip giderilmediğinin tespit edildiğini, gerekirse belediye tarafından asansörün kullanıma kapatıldığını vurguladı. Gülşen "Türkiye'de asansör denetiminde ilk imzayı 1995 yılında Karşıyaka Belediyesi'nde atarak çalışmaya başladık. Geçen süre içinde ülkemizin her köşesinde benzeri uygulamalar içerisinde olduk" dedi. Özsakarya ve Gülşen güvenli kentleşme için mevzuat ve yönetmeliklere uyulması konusunda hassasiyet gösteren Karşıyaka Belediyesi yönetimine teşekkür ettiklerini söylediler.
Karşıyaka'da Asansör Denetimleri
Karşıyaka'da bulunan yaklaşık 3 bin asansörün mesleki denetimi yıllık kontrollerini içeren protokol, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mehmet Özsakarya ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı N