Karşıyaka'da bahçesini düzenlemeyen oturum raporu alamayacak

Karşıyaka Belediyesi şehrin güzelleşmesi için gerçekleştirdiği aktivitelerine bir yenisini daha ekleyerek inşaat aşamasında bahçe düzenlemesi zorunlul

Karşıyaka Belediyesi şehrin güzelleşmesi için gerçekleştirdiği aktivitelerine bir yenisini daha ekleyerek inşaat aşamasında bahçe düzenlemesi zorunluluğu getirdi. Karşıyaka Belediyesi ile Peyzaj Mimarları İzmir Şubesi arasında gerçekleştirilen protokol gereği inşaat ruhsatı alınırken belediye, istenen belgeler arasında bahçe düzenlemesini de şart koşacak.

"Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü" Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Erhan Küçükerbaş" arasında imzalandı. Şehir estetiğinin sadece belediyelerin yaptığı düzenlemeler olmadığını belirten Başkan Cevat Durak, "Karşıyaka'yı daha güzel, daha modern görmek istiyorsak ona sahip çıkmamız gerekir. Kenti sahiplenmek sadece kamu kurumlarından hizmet beklemekle olmaz, kentte yaşayanların da yaşadıkları alanlara katkıları mutlak gereklidir. Belediye olarak çevre düzenlemeleri, ağaç fidanlarının dikimleri, yeni parklar, her yıl kent merkezlerinin çiçeklerle donatılması gibi pek çok hizmeti üretiyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da kendi bahçelerine, balkonlarına sahip çıkmalarını, yaşadıkları alanları güzelleştirmelerini istiyoruz. Aslında pek çok hemşehrimiz buna fazlasıyla katkı sağlıyor. Yine de uymayanlar olabiliyordu. Bu uygulama ile özellikle yanlış ağaç dikimi ile sonrasında yaşanan sıkıntılar önlenirken, müteahhitlerin binayı yapıp bahçe düzenlemelerini yapmadan ayrılması önlenecek. İmar planlarında yeşil alan olan yerler otopark veya başka amaçla kullanılamayacak. Zaten az olan yeşil alanlarımızı da korumuş olacağız." dedi.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Erhan Küçükerbaş ise "Karşıyaka Belediyesi bu konuda öncü olan belediyelerimizden oldu. Bizler birikimlerimizi kentin güzelleşmesi için kullanmak istiyoruz. Bu uygulamaların ülkemizdeki tüm kentlere örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yapılan protokol gereği inşaat ruhsatı aşamasında apartman bahçe alanı 200 metrekareden büyük ise inşaatı yapacak olandan bahçe düzenlemesini içeren proje de istenecek. Bahçe alanı 200 metrekareden daha küçük ise proje yerine bahçe düzenlemesi istenecek. Küçük olan bahçeleri düzenleyecek olanlara Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Peyzaj Mimarları Odası gönüllü danışmanlık hizmeti verecek. Oturma raporu için başvuran kişinin bahçesi Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü uzmanları tarafından denetlenecek. Bahçe düzenlemesi yapmayana oturma raporu verilmeyecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile