Karşıyaka Opera’da İki Konser

Karşıyaka Opera’da İki Konser

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi ilkbaharı konserlerle karşılıyor.

Ardarda gerçekleşen iki konserde dünya müziklerinden örnekleri usta sanatçılardan dinleme imkanı bulan müzikseverler, unutamayacakları geceler yaşadıklarını belirterek Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.
“Karşıyaka’da Sihirli Parmaklar“ ismiyle gerçekleşen ilk konserde halen Bürüksel Kraliyet Konservatuarında Oda Müziği profesörü olarak görev yapan Muhiddin Dürrüoğlu sevenleriyle buluştu. Kariyerinde dünyanın gelişmiş pek çok kentinde verdiği konserler ve besteleri ile kazandığı ödülleri bulunan sanatçı, piyano resitalinde izleyicileri adeta büyüledi. Bir yıl aradan sonra Karşıyaka’da ikinci konserine çıkan sanatçı, “Karşıyaka Opera Sahnesi’nin ismini yurt dışında duyuruyor. Bu başarı da göğsümü kabartıyor. Sanata duyarlı bir izleyiciyle bir arada olmak büyük bir güzellikti. Emeği geçenlere sanata verdikleri destek adına teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Beşlisi’nin verdiği ikinci konserde de yine dünyanın önde gelen bestecilerinin eserleri seslendirildi. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarından, grubun kurucusu aynı zamanda flütisti Hürkan Ayvazoğlu, Elif Tekin “obua”, Özlem Pınar Tanrıkulu “klarinet”, Kerim Ünsal “fagot”, Cüneyt Deniz’den “korno” oluşan Ege Beşlisi gösterdikleri performans ile ayakta alkışlandı. “Karşıyaka’da İlkbahar Tınıları” ismiyle gerçekleşen konserin ilk bölümünde piyano eşliğinde Poulenc, Shostakovich ve Ghidoni’nin yapıtlarını seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise Nefesli Sazlar Beşlisi, Farkas Mozart, Gounod, Rossini, ve Gate’in nefesliler için yazılmış yapıtlarını ve uyarlamaları yorumladı.

BİR KONSER ERTELENDİ
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 14 Nisan 2014 Pazartesi günü gerçekleşeceği duyurulan “Gökhan Aybulus Piyano Resitali” ise sanatçının rahatsızlığı nedeniyle ertelendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile