Karşıyakalı Gençlerden Başkan Durak’a Çanakkale Teşekkürü

Karşıyakalı Gençlerden Başkan Durak’a Çanakkale Teşekkürü

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği geziyle destanın kanla yazıldığı topraklara giden gençler unutulmaz anılarla geri döndü.

Karşıyaka’daki 16 lise ile Karşıyaka Gençlik Merkezi’nden 500 genç, bugün yaşadıkları ülkenin nasıl bir kahramanlığın eseri olduğunu yerinde görmekten dolayı mutlu oldukları belirterek, kendilerine bu özel anı yaşatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür etti. Karşıyaka’da bulunan 16 liseden 15’er öğrenci ile KARGEM’e devam eden öğrencilerden oluşan yaklaşık 500 genç iki gün süren Çanakkale Şehitliği gezisine katıldı.

Kitaplarda gördükleri savaşlarla ilgili anıların geçtiği yerleri görünce çok etkilendiklerini belirten lise öğrencileri, “Burayı görmeden anlamak mümkün değilmiş. Savaş ortamlarını insan adeta burada tekrar yaşıyor. Dedelerimizin bu ülke için nasıl mücadele verdiğini yakından gördük. Burada yaşadıklarımızı unutmamız mümkün değil. Bize bu imkanı veren Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz“ diye duygularını dile getirdi.

Çanakkale şehitliklerini gençlerle birlikte gezen Belediye Başkanı Cevat Durak da gençleri duyarlılıklarından dolayı kutlayarak, “Ülkemizin tarihini iyi anlamak için buraları mutlaka görmek gerekir. Birlik ve beraberlik ile düşmanlara karşı nasıl savaş verildiğini en iyi burada anlayabiliriz. Tarihini iyi öğrenen ve özümseyen gençlik de yarınlarda yeni destanlar yazacaktır. Gençlerimize bu konudaki inancım tamdır” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin Zaferin 98. Yıldönümü dolayısıyla Çanakkale’ye geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği gezi iki gruptan oluştu. 500 kişilik öğrenci grubu ile bir o kadar sayıdaki yetişkin gurubu 15-16 Mart tarihlerinde Çanakkale’ye adeta çıkartma yaptı.

Liselilerden oluşan gruplar her araçta ayrı ayrı olan rehberler eşliğinde bir gün boyunca şehitlikleri gezdi. Kilitbahir kaleleri, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Yahya Çavuş Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı bölgesi, Atatürk’ün gözetleme yeri, Yeni Zelenda Anıtı gezildi. Kazılan siperlerde yaşanan olaylar, verilen dayanışma ve mücadele kahramanlıkları anlatıldı. Çanakkale gezisinde ikinci gün simülasyon merkezi gezildi. Üç boyutlu savaşı anlatan sunum izlendi. Ayrıca savaşta kullanılan gereçlerin yer aldığı müzeler gezildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile