Karslilar 15 Temmuz'un 8. Yil Dönümünde Meydanlari Doldurdu

Karslilar 15 Temmuz'un 8. Yil Dönümünde Meydanlari Doldurdu

15 Temmuz hain darbe girisimin 8’inci yil dönümünde yüzlerce Karsli meydanlara inerek birlik ve beraberlik mesaji vererek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in birkez daha yaninda oldugunu gösterdi.

Kars Bedesteni önünden kortej yürüyüsüyle baslayan etkinlikler, araç kortejiyle devam etti. Ellerinde bayraklarla yürüyen yüzlerce vatandas demokrasi meydaninda düzenlenen programa katildi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Kuran-Kerim tilavetinin ardindan kalabaliga seslenen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, Karslilarin hain darbe girisiminde darbecileri püskürttügünü söyledi.



Milletvekili Adem Çalkin, “15 Temmuz gecesi bu büyük milletin uluslararasi emperyalizm masasi FETÖ’nün Türkiye’yi ele geçirme çabalarini milletin adami, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde bosa çikarmistir. 15 Temmuz vatan sevgisi ve bagimsizlikla kaynasmis imani için yasayan bu sanli millete vurulmak istenen eserat kelepçesinin bir kez daha paramparça edildigi tarihtir” dedi.

Daha sonra söz alan Vali Ziya Polat, “Hain, hep söylüyoruz, bu kelimeyi özellikle kullanmak zorunda oldugumuzu buradan tekrar belirtiyorum. Hain Fetullahçi Terör Örgütü, bunu bagira, bagira söylememiz lazim ki; tekrar ayni niyette olan insanlara, örgütlere, dis ülkelere oyuncak olmak isteyen insanlar duysun ki, örgütler duysun ki, milletimiz yine meydanlarda, gerektiginde yine meydanlara çikar. Binlerce yillik tarihin evlatlari olarak biz bu topraklara sahip çiktik. Sahip çikmaya da devam edecegiz. Hangi oyunu oynarlarsa oynasinlar. Hangi örgütü gönderirlerse göndersinler. FETÖ’sü, PDY’si, PKK’si, bu milletin iman ve inanci ilk günkü gibi, binlerce yillik devlet anlayisi olan bu millet gerektiginde seve seve canini vermistir. Vermeye de devam edecektir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Asik Ilgar Çiftçi 15 Temmuz isimli siirini okudu. Sinevizyon gösterisi ile devam eden etkinliklerde Milli Egitim Müdürlügü’nce düzenlenen siir ve hikaye yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikler gece demokrasi nöbetiyle son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile