Karslılar, Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreninden Habersiz

Karslılar, Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreninden Habersiz

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde her yıl düzenlenen `Türkiye Şehitleri ile Yürüyor` anma programından Karslı vatandaşların yeterince haberdar olmadıkları ortaya çıktı.


Sarıkamış`ta 1915`te, 90 bin Mehmetçiğin donarak şehit düştüğü 97. yıl anma törenleri 6 -8 Ocak`ta gerçekleştirecek. Anma törenlerinden yeterince haberi olmayan Karslı vatandaşlar, ilgili kurumları yeterli tanıtım yapmamakla eleştirdi.
Ayhan Satı isimli vatandaş, bu yıl tanıtımda ciddi eksiklerin olduğunu savunarak, programın hangi günlerde olacağını dahi bilmediklerini söyledi. Kafkas Üniversitesi Öğrencisi Şahin Aslan ise kendisi dahil hiçbir arkadaşının program gününü bilmediklerini, ancak birkaç gün önce televizyondan izlediği kadarı ile anma programının yapıldığını öğrendiklerini ifade etti. İsim vermek istemeyen bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise kendilerine davetiye gelmediğini ileri sürdü.

ANMA PROGRAMININ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Geçtiğimiz yıllarda anma törenleri Sarıkamış`ta bir otelde gerçekleştirilirken, bu yıl Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Salonu`na alındı.

Her yıl kutlamaların yapıldığı Sarıkamış`taki bir otelde protokole soğuk çay ikram edildiği için anma programının otelden alınıp yüksekokulun spor salonuna kaydırıldığı iddia edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile