Kartal Belediyesi Afet Gönüllüleri Egitimleri Sona Erdi

Kartal Belediyesi Afet Gönüllüleri Egitimleri Sona Erdi

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi tarafindan gerçeklestirilen ve Kartal’in 20 mahallesini kapsayan Afet Gönüllüleri tanisma toplantilarinin sonuncusu önceki aksam Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapildi. Toplantiya; Atalar, Petrol Is, Cevizli ve Orhantepe Mahallesi sakinlerinden gönüllüler katildi.

Gerçeklesebilecek bir afet durumunda temel egitim hayat kurtarici

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi’nin düzenledigi faaliyetler ve yurt genelinde katildigi afet ve operasyonlarin anlatildigi video gösteriminin ardindan baslayan toplantida, olabilecek bir afet durumunda temel egitimlerin önemi anlatildi. Afet hazirlik egitmeni Tarik Boyoglu, Kartal’da afet gönüllülerinden olusan en az 2 en çok 4 ekip olusturarak temel egitimlere baslamayi hedeflediklerini belirterek bu dogrultuda 16 mahalleden afet gönüllüleri ile bir araya geldiklerini söyledi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’nin (AFAD) artik akredite olmayan ekiplerin afetlere müdahalesini istemedigini ve akredite olmanin yolunun egitimden geçtigini belirten Boyoglu, tanisma toplantilarinin sonuncusunu gerçeklestirerek 20 mahalleyi tamamladiklarini ifade etti.

Boyoglu, Kartal Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’nde bulunan 8.5 dönüm büyüklügündeki yerleskesinde pek çok farkli egitimin verildigini aktardi.

Mahalle sakinlerinin alacagi egitimler kendi mahallelerine katki saglayacak

Toplantinin soru-cevap bölümünün ardindan konusan Sivil Savunma Uzmanligi Müdürü Nurettin Yazar da, Kartal Belediyesi Arama Kurtarma ekibinin katildigi operasyonlardan örnekler vererek deprem, sel, yangin ve daha pek çok afette sinanmis bir ekibin egitimlere katilacagini söyledi.

Alinan egitimler ile sadece deprem degil diger afetlerde de gönüllülerin kendi mahallelerine büyük katki sunacagini belirten Yazar, katilimcilarin belirlenmesinin ardindan Kartal Belediyesi Esentepe Mahallesi’ndeki yerleskesinde egitimlerin baslayacagini duyurdu.

Toplanti sonrasi doldurulan tanisma formlarinin ardindan egitimlere katilarak tamamlayanlarin afet gönüllüsü olarak daha ileri egitimlere gidecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile