Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Yeni Araç Ile Daha Donanimli

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Yeni Araç Ile Daha Donanimli

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi tarafindan yangin, sel, deprem ve muhtemel pek çok afette kullanilmak üzere tam donanimli yeni bir arama kurtarma araci temin edildi.



Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi tarafindan yangin, sel, deprem ve muhtemel pek çok afette kullanilmak üzere tam donanimli yeni bir arama kurtarma araci temin edildi. 4 x 4 çekis özelligi ile pek çok zorlu arazide ilerleyebilen aracin içinde jeneratörden kirici deliciye, seyyar aydinlatmadan demir kesiciye, agaç kesme motorundan enkaz içi görüntüleme cihazina dek 32 farkli makine, malzeme ve araç bulunuyor. Tam teçhizatli arama kurtarma araci, 7 kisilik ekip ve destek ekiplerine muhtemel bir afette tam müdahale imkâni veriyor.

Gerekli tüm alet ve malzemeler tek bir araçta

Geçtigimiz yillarda sadece Kartal’da degil, Türkiye’nin farkli bölgelerinde meydana gelen deprem, orman yangini ve sel gibi afetlerde görev alan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi ekipleri, yeni araç ile pek çok zorlugun üstesinden daha kolay gelebilecek. Afet bölgelerinde arama, kurtarma, söndürme ve destek gibi birbirinden farkli pek çok görevi yerine getiren ekipler, gerekli alet ve malzemelerin bir arada bulundugu yeni araci kullanabilecek. Afetlerde zamanla yarisan ekipler, Kartal’da meydana gelen orman yangini, su baskini veya farkli pek çok olayda da itfaiye ekiplerine destek olarak görev yapabilecek. Kendi içinde 500 litrelik su tanki olan arama kurtarma araci destek su tankerindeki suyu kullanarak yanginlara müdahale edebilecek. Hizmete alinan arama kurtarma aracinin hazirlanmasi sirasinda Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi ekipleri de aktif rol aldi. Gerekli tüm malzeme ve teçhizat ile ilgili egitimlerini ve bilgilerini kullanan ekipler araci 32 farkli makine, alet, malzeme ve teçhizat ile donatti.

“Baskanimizin hiçbir eksigin kalmamasi talimati geregince araci ekibimize dahil ettik”

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi Müdürü Nurettin Yazar, ekibe katilan yeni arama kurtarma araci ile afete müdahale olanaklarinin arttigini vurgulayarak söyle konustu: “Biz Kartal Belediyesi‘ni temsilen olabilecek tüm afetlere katiliyoruz. Bu afetlerde arama kurtarma aracina ihtiyacimiz oldugu için Kartal Belediye Baskani Sayin Gökhan Yüksel’in de hiçbir eksigin kalmamasi talimati geregince araci müdürlügümüzün hizmetine dâhil ettik. Aracimiz arama kurtarma araci, ancak küçük çapli yanginlara da müdahale edebilecek bir pompaya sahip. Köpüklü 500 litre su hacmine sahip bir depomuz var. Onun disinda aracimizda tas kesme motorundan, ayirici kesicimize kadar her türlü teknolojiye uygun malzemelerimiz de var. Ekip olarak afetlerdeki tecrübelerimize dayanarak gerekli teçhizati temin edip aracimizi donattik. Aracimiz her türlü afete müdahale edebilme özelliklerine sahip. Personelimiz de AFAD’a akredite oldugu için tüm bu malzemeleri rahatlikla kullanabiliyor ve her türlü afete katilabiliyoruz.

Bizim en çok katildigimiz operasyonlar; yanginlar, su baskinlari ve deprem ile ilgili afetler ve buralarda aracimizi kullanabilecegiz. Araçla ilk etapta afete gidecek ekibimiz 7 kisiden olusuyor ve arama kurtarma araci ile birlikte bir minibüs ve 4 x 4 baska bir aracimiz ile birlikte afetlere müdahale edebilecegiz. Onun disinda toplam 21 personelimiz AFAD’a akredite ve afetler de görev alabilmek için gerekli egitimlere sahipler.”

“Afet riskini ciddiye aliyor ve çalismalarimizi bu yönde gerçeklestirmeye özen gösteriyoruz”

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel de arama kurtarma araciyla ilgili olarak, “Kartal Belediyesi olarak afet riskini çok ciddiye aliyor ve çalismalarimizi bu yönde gerçeklestirmeye büyük özen gösteriyoruz. Afet ve acil durum senaryolarina hazirlikli olmak ve aninda müdahalede bulunmak amaciyla Sivil Savunma Uzmanligimiza tam teçhizatli yeni bir arama kurtarma aracini dâhil ettik. Yaz aylari ile birlikte ne yazik ki cigerlerimizi yakan haberler de artti. Ekiplerimiz bu yil da orman yanginlarinin oldugu bölgelere giderek müdahalelere destek veriyor. Arkadaslarimizin daha önceki deneyimlerinden de faydalanarak tam donanimli bir arama kurtarma aracini, içindeki tüm malzemelerle birlikte hazirlayarak hizmete aldik. Yeni arama kurtarma aracimiz ile egitimli ekibimizin, müdahalede birkaç dakikanin bile oldukça önemli oldugu orman yanginlarinda ve diger afetlerde, daha etkili olacagina inaniyoruz ve onlara güveniyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile