Kartal Belediyesi'nden '23 Nisan' Organizasyonu

Kartal Belediyesi'nden '23 Nisan' Organizasyonu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 102. yil dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, bu yil Kartal’da esi benzeri görülmemis cosku ve Kartal Belediyesi’nin organize ettigi büyük bir etkinlik programi ile kutlanacak. Ilçenin 13 farkli noktasinda düzenlenecek olan; konserlerden birbirinden farkli atölye etkinliklerine, palyaço gösterilerinden sisme oyun parklarina, unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlarindan sihirbaz, animasyon, jonglör, tahta bacak, canli heykel gösterilerine kadar daha birçok sürpriz etkinlik ile Kartalli çocuklar, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armagan ettigi bayramin heyecanini, doyasiya yasayacak. Kartal Belediyesi’nin kardes ülkelerinden kutlamalara katilacak çocuklarla da 23 Nisan çocuk senliklerinin eski ruhu, Kartal’da yeniden yasatilacak.

Kartal Belediyesi, Covid-19 pandemisi nedeni ile iki senedir bayram coskusunu sokaklarda yasayamayan çocuklar için bu yil her bir saniyesi dolu dolu ve renkli etkinliklere sahne olacak muhtesem bir kutlama programi organize etti.

Kartal’in 13 noktasi senlik alanina dönüsecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri, Kartal Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen kortej yürüyüsü ile baslayacak. Saat 13.00’da baslayacak olan yürüyüs, Ankara Caddesi girisinden baslayip Kartal Meydani’nda tamamlanacak.

Kartal Meydani, Ibrahim Dogan Parki, Atatürk Parki, Kardelen Parki, Komsuluk ve Dayanisma Meydani, Gümüspinar Parki, Soganlik Kültür Merkezi, Ugur Mumcu Kültür Merkezi, Yakacik Kültür Merkezi, Yakacik Bayram Demirkol Parki, Gökkusagi Parki, Mehmet Ali Büklü Parki ve Fatih Boylan Parki olmak üzere kentin 13 noktasi ise 13.00-17.00 saatleri arasinda senlik alanina dönüsecek.

Mahalle ve Sokak Senlikleri’nde; yüz boyama, maske, baski, rüzgârgülü, ritim, tas boyama, kum boyama, seramik ve çömlek, kitap ayraci gibi pek çok etkinlik atölyesinin yani sira; palyaço, sihirbaz, jonglör, tahta bacak, animasyon, canli heykel, masal kahramanlari gösterileri ile unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlari, selfie box ve sisme oyun parklari yer alacak. Çocuklar ayrica etkinlikler boyunca patlamis misir ve pamuk seker ikramindan faydalanacak.

Farkli ülkelerden gelen 102 çocuk ile Kartal’da eski senlikler yeniden yasatilacak

Kartal Meydani’ndan da devam edecek etkinlikler çerçevesinde saatler 13.30’u gösterdiginde ise “23 Nisan” konulu Ödüllü Siir Okuma ve Resim Yarismasi’nda dereceye giren çocuklara ödülleri verilecek. Kres ögrencilerinin jimnastik gösterileri, Kartal Belediyesi Sanat Akademisi ögrencilerinin ise müzik dinletilerinin yani sira; programda halk oyunlari, piyano ve sihirbaz gösterileri yer alacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Kartal Belediyesi’nin kardes sehirleri; Bulgaristan-Ardino, Bulgaristan- Sitovo ve ayrica Sjenica-Sirbistan, Kipçak Belediyeleri ile Gagauzya Özerk Cumhuriyeti’nden refakatçileri ile gelerek Kartal’i ziyaret eden çocuklar da Kartal Meydani’nda düzenlenen kutlama programina katilarak “102 Çiçek Çocuk” gösterisini sunacak.

Kutlamalarin finali Onur Erol konseri ile yapilacak

Her saati ayri bir etkinlik ile dolu olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinin finali ise çocuklarin çok sevdigi Onur Erol’un konseri ile yapilacak. 23 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’da verilecek olan konserde çocuklar Onur Erol sarkilari ile bayram coskusunu doyasiya yasayacak.

“Büyük bir kutlama programi ile çocuklarimiza verdigimiz sözü tutuyoruz”

Covid-19 pandemisi sebebi ile iki senedir çocuklarin mahallelerde bulusup bayram sevincini doyasiya yasayacagi bir program düzenleyemediklerini dile getiren Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Çocuklarimiza sözümüz vardi. Pandemi kosullarinda iki yildir bayramlarini hak ettikleri gibi kutlayamadilar. Gökhan agabeyleri olarak onlara büyük bir kutlama sözü vermistim. Kartal’in 13 farkli noktasinda düzenleyecegimiz Mahalle Senlikleri ile verdigimiz sözü yerine getiriyoruz. Tüm gün boyunca bir etkinlikten digerine katilsinlar, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armagan ettigi bayrami büyük bir cosku ve nese ile kutlasinlar. Baris; öncelikli olarak çocuklarimizin yüreklerinde yasasin diye özledigimiz eski bulusmalarimiz da olacak. Kardes kentlerimizden gelecek olan 102 çocugumuz ile Kartalli çocuklarimiz bir araya gelecek, baris ve kardeslik mesaji verecek” diyerek tüm Kartallilari 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerine davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile