Kartal Belediyesi'nden Ilçedeki Okullara Içme Suyu Istasyonlari

Kartal Belediyesi'nden Ilçedeki Okullara Içme Suyu Istasyonlari

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi is birligi ile ilçedeki egitim kurumlarina yönelik önemli bir projeye imza atildi. "Temiz Su Istasyonlari Projesi" adini tasiyan girisimle, ögrencilerin temiz ve saglikli içme suyuna erisimleri kolaylastirilarak, ilçedeki okullara modern su istasyonlari kuruluyor.

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin birlikte gerçeklestirdigi proje, ögrencilere gün boyunca temiz ve taze su saglayarak, su içme aliskanliklarini destekliyor. Ayrica, plastik sise tüketimini azaltarak çevre dostu bir yaklasimi destekliyor.

Projenin hayata geçirilmesiyle, ilçedeki egitim kurumlarinda içilebilir temiz su ihtiyacinin karsilanmasi saglanirken, ögrencilerin daha saglikli bir yasam tarzi benimsemeleri hedefleniyor. Kartal Belediyesi ve Kent Konseyi, benzer nitelikteki projelerle ilçenin sosyal ve çevresel kalkinmasina katkida bulunmaya devam edecek.

Baskan Gökhan Yüksel’den, ‘saglikli yasam’ vurgusu

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Kent Konseyi Baskani Avukat Türkan Kurtulmaz Öztürk ile beraber su istasyonlari kurulan okullari ziyaret etti. Ögrencilerin yogun ilgi ve sevgisiyle karsilasan Baskan Yüksel, onlarla sohbet etti ve Temiz Su Istasyonu’nu tanitti.

Baskan Yüksel, su istasyonlari projesinin Kartal’daki tüm okullara yayilacagini ifade ederek; ögrencilerin saglikli yasam aliskanliklarini desteklemek ve çevre bilincini artirmak amaciyla bu adimi attiklarini belirtti.

Ayni zamanda, Kent Konseyi’nin projeye sagladigi destekle, is birligi ve toplumsal sorumluluk bilincinin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada sizlerle birlikte, Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi olarak gerçeklestirdigimiz önemli bir projeyi paylasmak için bulunuyorum. ‘Temiz Su Istasyonlari Projesi’ adini tasiyan bu girisim, siz degerli ögrencilerimizin saglikli bir yasam sürmelerine ve çevre duyarliligi kazanmalarina katki saglamak amaciyla basladi.

Egitim kurumlarimizin içme suyu ihtiyacini karsilamak ve ögrencilerimize temiz içme suyu sunmak için ilçemizde modern su istasyonlari kuruyoruz. Bu istasyonlar, sizin günlük su tüketiminizi desteklemekle kalmayacak, ayni zamanda plastik sise kullanimini azaltarak çevre dostu bir yaklasimi da temsil edecektir" dedi.



"Saglikli bir yasam tarzini tesvik etmeyi amaçliyoruz"

Baskan Yüksel, "Çocuklarimizin saglikli büyümelerini ve gelismelerini desteklemek, onlara saglikli yasam aliskanliklari kazandirmak bizim için son derece önemli. Bu nedenle, Temiz Su Istasyonlari Projesi ile ögrencilerimizin su içme aliskanliklarini olumlu yönde etkilemeyi ve saglikli bir yasam tarzini tesvik etmeyi amaçliyoruz. Ayni zamanda, bu proje çerçevesinde plastik atiklarin azaltilmasi ve çevre kirliliginin önlenmesi gibi önemli bir çevresel hedefi de destekliyoruz. Sizlerin de destegiyle, çevreye duyarli bir nesil yetistirmeyi ve gelecek kusaklara temiz bir çevre birakmayi hedefliyoruz. Sevgili ögrenciler, saglikli yasam ve çevre bilinci konusunda sizlere büyük görevler düsmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sizlerin de su tüketim aliskanliklarinizi gözden geçirmenizi ve çevre dostu davranislar sergilemenizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile