Kartalkaya Son 42 Yilin En Kötü Sezonunu Yasiyor

Kartalkaya Son 42 Yilin En Kötü Sezonunu Yasiyor

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi son 42 yilin en durgun dönemini geçiriyor. Kar yagmadigindan dolayi Kartalkaya’da yalnizca yapay kar üretilen pistlerde turistler kayak yapabiliyor. Otellerde yüzde 20 oraninda doluluk yasaniyor.

Bolu’nun en yüksek rakimlarinda bulunan Kartalkaya, son 42 yilin en kötü dönemini geçiriyor. Bolu’da kar yagmadan geçen ocak ayi, Kartalkaya’yi vurdu. Kar yagmamasindan dolayi kayak pistlerinin çogu kapaliyken yalnizca yapay kar üretilen kayak pistlerinde vatandaslar kayak yapabiliyor. Yüzde 20 oraninda doluluk yasayan oteller ise bir an önce Bolu’ya kar yagmasini bekliyor. Kartalkaya’da tüm otel pistlerinin birlesmesinden dolayi yapay karla yapilan kayak pistinde tüm otellerin müsterileri kayak yapma sansi buluyor.

“Son 42 yilin en kötü sezonunu yasiyor”

Bati Karadeniz Otelciler Dernegi Baskani Halit Ergül, “Kartalkaya’ya çok çok az kar yagdi. Kartalkaya benim bildigim son 42 yilin en kötü sezonunu yasiyor. 25 pist olan yerde 10-12 tane pist açik. Açik olanlarda da keyifli bir kayak yok. Bu sene pistlerde birlesmisti. Otelin bir tarafindan kar yapma makineleri ile yaptigimiz kayak alani var, orada da bekledigimiz ilgili göremiyoruz. Otellerde ortalama yüzde 20 oraninda doluluk var. Ayin 27’si gibi yogun bir kar yagisi bekliyoruz. O kar gelirse bizi ne kurtarirsa odur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile