Kartalli Kazim Vefatinin 62. Yilinda Mezari Basinda Anildi

Kartalli Kazim Vefatinin 62. Yilinda Mezari Basinda Anildi

Kurtulus Savasi yillarinda Yahya Kaptan’a bagli olarak Kuvâ-yi Milliye örgütlenmesinde yer alan ‘Kartalli Kazim’ lakapli Ibrahim Göleber, vefatinin 62. yil dönümünde mezari basinda anildi.

Sair Nazim Hikmet’in ‘Kuvâ-yi Milliyeci Kartalli Kazim’ olarak adlandirdigi Ibrahim Göleber, Pendik Yayalar Mezarligi’nda düzenlenen anma töreninde dualarla anildi. Törene; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Yildiz, Göleber’in ailesi, Kartal Belediyesi Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarlari, Atatürkçü Düsünce Dernegi yöneticileri ve çok sayida Kartalli vatandas katildi.

Anma töreninde Ibrahim Göleber’in yasam öyküsünün hatirlatilmasinin ardindan tiyatro oyuncusu Cenan Çamyurdu vatan sairi Nazim Hikmet’in Kuvâ-yi Milliye Destani’nda yer alan Kartalli Kazim bölümünü okudu. Anma töreninde daha sonra aile adina Pendik Belediyesi Meclisi Üyesi Hasan Yildiz söz aldi. Yildiz, Cumhuriyet’in ilaninin 99. yildönümünde Kuvâ-yi Milliyeci Kartalli Kazim’i anmanin ayri bir duygu oldugunu belirterek Cumhuriyet’in temel taslarinda yeri olan Kuvâ-yi Milliye ruhlu Kartalli Kazim’i rahmet ile andigini söyledi.



Törende konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Cumhuriyet’in 99. yil dönümünü birkaç gün önce kutladiklarini ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü: “Bugün de o Cumhuriyet kazanimini elde ederken en büyük mücadelelerin verildigi Kurtulus Savasi kahramanlarimizdan Kartalli Kazim’in mezari basindayiz. Gazi Mustafa Kemal’in silah arkadaslari deriz ya, iste o isimlerden biri olan Kartalli Kazim’in mezarindayiz. Ne mutlu ki ailesine bu gururu tasiyorlar. Bu vatan kolay kurulmadi. Bu mücadeleler kolay yapilmadi. Su an bir kahramanin kabri basindayiz. Bu mücadelenin üzerinden 100 yil geçse de bizler bu kahramanlik hikâyelerini bilmek zorundayiz. Bizler etrafimizda yasanan savas durumlarindan, ülkelerin yasadigi sorunlardan, bir ülke ruhunun, ulus ruhunun kolay kolay elde edilemeyecegini tekrar anliyoruz. Iyi ki Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari olmus. Her birini minnetle aniyorum ve rahmet diliyorum.”

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in konusmasinin ardindan emekli müezzin Vedat Özbas tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Dualarin ardindan Kartalli Kazim olarak bilinen Ibrahim Göleber’in mezarina karanfiller birakildi ve anma törenine katilan herkese lokum ve lokma ikram edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile