Kartepe Belediyesi Hemşirelik Hizmetlerinde 3 Bin 200 İşlem

Kartepe Belediyesi Hemşirelik Hizmetlerinde 3 Bin 200 İşlem

Kartepe Belediyesi Yaşlı Hasta-Evde Bakım (Yaş-Bak) ekibi, ilçedeki evde bakım ihtiyacı olan yaşlı, felçli ve kimsesiz yatalak hastalara yönelik sürdürdüğü hizmetler kapsamında 8 ay boyunca 3 bin 220 işlem gerçekleştirdiler.

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Hasta- Evde Bakım (YAŞBAK) Ekibi; İlçe genelinde 65 yaş üstü bakım ihtiyacı olan kişilerin tansiyon, enjeksiyon, şeker ölçümleri, pansuman ve benzeri hizmetleri ile, 65 yaş altında felçli ve kimsesiz yatalak hastalara ücretsiz olarak haftanın her günü saat 08.30 ile 17.30 arasında hemşirelik hizmeti veriyor. Hastanın doktoru tarafından verilen reçete doğrultusunda verilen hemşirelik hizmetleri kapsamında 2015 yılında; bin 168 pansuman, 752 enjeksiyon, 116 sonda, 552 serum, 36 açlık ve tokluk şeker ölçümü, 88 nebul ve 497 tansiyon ölçüm uygulaması hizmeti verildi.

Ücretsiz sağlık hizmeti noktasında beklentilerin karşılanması adına çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yönetim tarzımız gereği olarak emanetini üstlendiğimiz hemşehrilerimizin sıradan belediyecilik hizmetinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda şefkate muhtaç insanların ayağına gitmeye devam ediyoruz. Kimsesiz, yaşlı ve hasta yardıma muhtaç hemşehrilerimize yönelik verdiğimiz sağlık hizmetlerinden Kartepelilerin memnun olduğunu bilmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile