Kartepe Beyaza Büründü

Kartepe Beyaza Büründü

Türkiye’nin tümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Kartepe ilçesi de beyaza büründü.


Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışlarından Kocaeli’nin Kartepe ilçesi de etkilendi. Kartepe Belediyesi karla mücadele ekiplerinin meteorolojiden gelen uyarıları dikkate almasıyla beraber aldığı önlemler sayesinde okulların tatil edildiği ilçede, hayatı olumsuz etkileyecek bir durum yaşanmadı. Yolların tamamen açık olduğu ilçede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’ne bağlı ekipler tuzlama, kar küreme ve süpürme çalışmalarını yağışlarla birlikte sürdürüyor.

Kartepe’de yüksek rakımlı noktalarda kar kalınlığının 3 metreye ulaşırken, ilçe tamamen beyaza büründü. Kartepe genelinde belediye ekipleri yoğun bir çalışma sergileyerek günlük hayatın sorunsuz devam etmesi için 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 22 personel, 4 JCB, 2 greyder, 2 loader, 2 kar küreme ve tuzlama aracı ve 2 kamyondan oluşan karla mücadele ekibi, ilçe içi ulaşımın sağlandığı ana arterler, köy yolları ve Kartepe Dağ Yolu’nda tuzlama, kar küreme ve süpürme işlemi yaptı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için belediye olarak üzerimize düşenleri yerine getiriyoruz. Ticari kazanç sağlayan kar yağışı kaynaklı kış turizm sektöründeki canlılığın esnafımızı mutlu etmesi de ayrı bir güzellik oldu. Kar yağışı nedeniyle yaşanan bereket, esnafımızın ve kış turizminin beklentilerine olumlu cevap vermesi ile yapılan tanıtımlarla Kartepe için hayırlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile