Kartepe'de Eglence Bitmiyor

Kartepe'de Eglence Bitmiyor

Kartepe’de Ramazan ayi dolayisiyla düzenlenen etkinliklerde çocuklar gönüllerince egleniyor.

Kartepe Belediyesi tarafindan organize edilen Ramazan ayi etkinliklerinde çocuklara öz kültürleri hatirlatilirken, eglenerek mutlu olmalari da saglaniyor. 32 mahallede yapilan etkinliklerde Ramazan aksamlarina özlem duyan 7’den 77’ye tüm vatandaslar birbirinden degisik aktivitelerde bulusuyor.

Etkinliklerde geleneksel eglencelerin yani sira meddah gösterileri, Karagöz-Hacivat gölge oyunu, atesbaz, jönglör, tahta bacak ve daha birçok özel etkinlik gerçeklestiriliyor. Osmanli dönemi Ramazan ayi gecelerinin yasatildigi etkinliklerde, misafirlere ücretsiz Osmanli macunu, pamuk seker, popcorn ve çay ikram ediliyor.

Etkinlikler hakkinda konusan Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Belediyemiz ilçe genelinde düzenledigimiz 11 ayin sultani Ramazan ayi etkinlikleri kapsaminda evlatlarimiz gönüllerince eglendiler. Gelecegimiz olan evlatlarimizin örf ve adetlerimizi bilerek onlari yasatarak gelecege hazirlanmalari bizim için çok önemlidir. Vatanina, bayragina, ezanina bagli çocuklarimizin bizim en büyük gücümüz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile