Kartepe`de Hasanpaşa Camii`nin Temeli Atıldı

Kartepe`de Hasanpaşa Camii`nin Temeli Atıldı

Kocaeli`nin Kartepe ilçesinde Hasanpaşa Cami`nin temeli atıldı.

İhtiyaca karşılık vermediği için eski cami karşısındaki 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 470 metre karelik alanda inşa edilecek caminin en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor.

Kartepe`nin Uzunçiftlik Hasanpaşa mahallesinde, Hasanpaşa Cami Derneği tarafından yaptırılan caminin temel atma törenine, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen ve diğer davetliler katıldı.

Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, 1966 yılında o zamanın şartlarına göre yapılan ve 17 Ağustos Depremi sonrası toplu konut alanları ile artan nüfusa karşılık veremez duruma gelen Hasanpaşa Cami’nin karşısında ki alanda yeni bir cami yapılması için dernek yönetimi kollarını sıvadığını ifade etti. Gülşen, eski camiinin de kuran kursu olarak değerlendirileceğini kaydetti. Camii inşaatlarının gönül birliği el birliğiyle gerçekleştiğine dikkat çeken Müftü Gülşen, "Camileri ortak değer olarak kabul edip bunlara el birliği ile sarılmamız lazım. Desteği geçen ve emeği olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da caminin hayırlı olması dileklerini iletirken, Hasanpaşa Mahallesi’ndeki birlik ve beraberliğin hep ön planda tutulduğunu görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise sosyal ve kültürel faaliyetlere olduğu gibi camilere de destek olmaya çalıştıklarını belirterek, projesini beğendiği caminin en kısa sürede tamamlanarak mahalleye yakışan bir cami olacağına inandığını kaydetti. Yapılan dua ardından temele ilk harç atıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile