Kartepe Doğusundan Batısına Boyandı

Kartepe Doğusundan Batısına Boyandı

Kartepe Belediyesi’nin D-100 karayolu Köseköy ile Eşme arasında yola cepheli yapılarda dış cephe boyaması ilgili “Güzel Evim Güzel Kentim” adlı projesi güzergahtaki 161 binada uygulandı.

Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Kent Estetiği Birimi tarafından proje güzergahında tespit edilen binalarda ısı yalıtımı ve cephe giydirmesi yanında Kartepe doğusundan batısına boyandı.
Kartepe Belediyesi tarafından D-100 karayoluna cepheli yapılarda dış cephe boyaması ilgili “Güzel Evim Güzel Kentim” adlı projesi başarıyla tamamlandı. Kartepe Belediyesi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak geliştirdiği “Güzel Evim Güzel Kentim” projesi kapsamında kentin önemli geçiş güzergahı olan D-100 karayolu üzerinde Köseköy, Uzunçiftlik, Uzuntarla ve Eşme’de uygulanan projede ilçenin doğusundan batısına yapıların görsel görünümünün iyileştirilmesi ile binalarda da bir bütünlük sağlanmış oldu. Proje kapsamında belirlenen 19 kilometre uzunluğundaki güzergahtaki 161 binada iyileştirme çalışması yapıldı. Güzergahta boyası kötü veya boyasız 134 bina boyandı, proje kapsamı dışındaki 27 bina da Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Kent Estetiği Birimi ekipleri tarafından tespit edilip boyandı.

Enerji Performans yönetmeliğine göre ısı yalıtım uygulamasının da ileriki yıllarda zorunlu hale geleceğinden dolayı boyama esnasında ısı yalıtım ve enerji verimliliği de yapılması konusunda vatandaşların bilgilendirildiği projede, binalar çimento grisi, ılgım, vizon, sahra, balım, indigo mavi ve hint kınası renkleri ile estetik bir görünüme büründürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile