Kartepe Genç Akademi'de Mezuniyet Heyecani

Kartepe Genç Akademi'de Mezuniyet Heyecani

Kartepe Genç Akademi yil sonu mezuniyet törenini Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçeklestirdi. Genç Akademi’nin müzik bölümünde egitim alan gençler, mezuniyet töreninde sahneye çikarak, hünerlerini sergiledi.

Kartepe Belediyesi’nin hayata geçirdigi Genç Akademi’de mezuniyet heyecani yasandi. Kartepe Genç Akademi yil sonu mezuniyet törenini Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçeklestirdi. Törene Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, birim müdürleri ve veliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda isaret dili ögrencileri programin, isitme ve duyma engelli bireyler için çevirisini yapti. Programin açilisinda veliler adina konusan Genç Akademi ögrencilerinden Nazan Zeynep Temiz’in annesi Gizem Temiz, "Çagimiz çocuklarimizi her türlü tehlikeye çekmeye, onlarin hayatlarini yönlendirmeye çok müsaittir. Çocuklarimizin ve gençlerimizin hem eglenip hem de ögrendigi disarida ki dünyanin sunacagi kötü aliskanliklardan arinmis kaliteli ortam sundugu Genç Akademi gibi yerler bizlerin gözü kapali güven duydugu yerlerdir. Bu akademinin hizmete sunulmasinda emeklerinden dolayi Kartepe Belediye Baskanimiz Mustafa Kocaman’a tüm veliler adina tesekkür ediyoruz" dedi.



"Burada sadece fen, matematik ögrenilmiyor"

Belediye Baskani Mustafa Kocaman ise "Genç Akademi, Kartepe’de yaptigimiz en önemli projedir. Evlatlarimiza, gelecegimize yapilan en büyük yatirimdir. Burada sadece fen, matematik ögrenilmiyor. Bu ilçede birlik ve beraberligi olusturmak istedik. Fonksiyonel bir yer olmasini istedik. Elde ettigimiz neticeyi bugün bu salon göstermektedir. Bunu basarmak için destek olan ve bizimle isbirligi yapan velilerimize, egitmenlerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.



"En fazla zaman geçirdigim yer Genç Akademi’dir"

Genç Akademi’nin 2021 yilinda faaliyetlerine basladigini ifade eden Kocaman, "2021 yilindan bu yana evlatlarimizin gelismelerini hep birlikte gördük. En fazla zaman geçirdigim yer Genç Akademi’dir. Elde edilen basari bizleri gururlandirmaktadir. Simdi Arslanbey Mahallemizde Genç Akademi 2’yi kuruyoruz. Memleketin gelecegine hep birlikte yatirim yapiyoruz. Yollar, binalar yapilmaktadir. Bizleri bilgiyle donatacak, yetenekleri güçlendirecek ve hayata hazirlayacak adimlari atmamiz lazim. Evlatlarimizi hayata hazirlamaliyiz" ifadelerini kullandi.

Yeteneklerini gösterdiler

Kartepe Genç Akademi 2021 yilinda faaliyete baslayarak, toplamda 8 bin 690 gencin gelisimine büyük destek verdi. Müzik bölümünde 327 genç gitar, 105 genç keman, 61 genç piyano egitimi aliyor. Genç Akademi Yil Sonu gösterisinde de KADIM Müzik Korosu piyanoda yeteneklerini gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile