Kartepe Genç Akademi bünyesinde egitim gören ögrenciler, Gezgin Genç Projesi çerçevesinde tarihin akisini degistiren yerleri ziyaret ediyor. Ögrenciler, Rumeli Mecidiye Tabyasi, Seyit Onbasi’nin Ingilizler’in "Ocean" zirhlisini batirdigi yer, Açik Hava Saglik Müzesi, Çanakkale Sehitlik Abidesi, 57. Alay Sehitligi ve Conkbayiri Cephesi’ni gezdi. Çanakkale Destanini yerinde ögrenen gençler, daha sonra Geyikli ve Bozcaada ilçelerinin tarihi mekanlarini da kesfederek, daha önce görmedigi yeni yerleri görme firsati buldu.
"Tüm kalbimiz ve imkanlarimizla gençlerimizin yanindayiz"
Kartepe’nin gelecegini gençlerle birlikte sekillendirdiklerini belirten Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Evlatlarimizin en iyi sekilde hayata hazirlanmasi için bütün imkanlarimizla yanlarindayiz. Özellikle Çanakkale Türk milletimiz için tarihi bir dönüm noktasidir. Bu nedenle her Türk gencinin bu ruhu hissetmesi, bu destani ögrenmesi çok önemlidir. Ülkemizin o günlerden bu günlere nasil geldigini, yasanan zorluklari, günümüzdeki imkanlari ve atalarimizin neler yaptiklarini yakindan görme imkani buldular. Ögrencilerimiz geziden çok memnun kaldilar. ’Gezgin Genç’ tarih ve kültür gezilerimiz devam edecek" diye konustu.
Kartepeli Gençler Çanakkale'de
Kartepe Belediyesi, Kartepe Genç Akademi bünyesinde egitim gören ögrencileri direnis destaninin yasandigi Çanakkale’ye götürdü.



















