Kas Hastasi Depremzede Nisanur'un En Mutlu Günü

Kas Hastasi Depremzede Nisanur'un En Mutlu Günü

Kahramanmaras’ta yasayan 14 yasindaki kas hastasi depremzede Nisanur Orçan, Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi Baskani Hakan Çil tarafindan Istanbul’a götürüldü. Istanbul’u gezen Nisanur, ilk kez geldigi sehirde ailesiyle birlikte keyifli vakit geçirdi. Nisanur’a çizdigi resimler dolayisiyla ödül de verildi.

Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi Baskani Hakan Çil, Kahramanmaras merkezli depremin ardindan afet bölgelerine giderek, depremzedelerin yaralarini sarabilmek için çalisti. Deprem bölgesindeki çalismalari sirasinda ailesiyle birlikte çadirkentte kalan 14 yasindaki Nisanur Orçan ile tanisan Hakan Çil, onu bir an olsun yalniz birakmadi. Kas hastasi oldugu için yürüyemeyen ve tekerlekli sandalyede yasamini sürdüren Nisanur, bir yil önce resim yeteneginin kesfetmesiyle de resim yaparak, deprem acisini unutmaya çalisiyor.

Hakan Çil, daha önce hiç sehir disina çikmayan Nisanur’u deprem acisini unutturmak için 2 gün boyunca ailesiyle misafir ederek, Istanbul’da gezdirdi. Daha sonra Kocaeli’ye getirilen Nisanur’a, 82. Il Marka Sehir Gebze Vefa- Basari Ödülleri programinda yaptigi resimler dolayisiyla ödül verildi.

Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi Baskani Hakan Çil ise Kocaeli’nin yilin en iyi STK’si seçilmesiyle ödül aldi. Beraber sahneye çikan Nisanur ve Hakan Çil, mutluluklarini dile getirdi.

"Onunla abi kardes gibi olduk"

Bir Tebessüm Bir Hayat Derneginin Kurucusu Hakan Çil, “Kahramanmaras depremiyle ilgili bölgede bulundugumuzda çadirkentte Nisanur adinda çok tatli dünya güzeli bir kizimizla tanistik. Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi olarak Nisanur’u Kocaeli’ye davet ettik. Bugün kendisine hem ani ödülü verecegiz, hem de yaptigi resimleri sergiledik. Nisanur, Kahramanmaras’in disina ilk kez çikti. Nisanur’a Istanbul’u gezdirdik, çok güzel iki gün geçirdik. Bizde birçok ilki Nisanur’la yaptik. Nisanur ile çadirkentte tanistiktan sonra abi kardes olduk. Sosyal medyada resim yaptigini gördüm. O resimleri degerlendirmek istedik ve bugün o resimleri Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde insanlarin sergisine açtik. Çok mutlu, keyifli anlar bizi bekliyor. Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi olarak bu ise vesile olmaktan çok mutluyuz. Bir Tebessüm Bir Hayat Dernegi ayrica Kocaeli’de yilin en iyi STK’si seçildi. Bugün bizde Nisanur’la ödülümüzü alacagiz. Biz Nisanur ile çadirkentte birbirimize söz verdik. Sonsuza dek abi kardes olduk. Nisanur’a söz vermistim ‘Ilk firsatta seni Kocaeli’de misafir edecegiz’ diye. Nisanur’un hayat enerjisi, gülüsü bize isik oldu" dedi.



"Ilk defa sehir disina çiktim"

Bir yildir resim yaptigini söyleyen 14 yasindaki Nisanur ise "Telefonla bakarak baslamistim, çok sevdigim için çizmeye devam ettim. Karakalem, portre, akrilik boya ile resim yapiyorum" seklinde konustu.

Ilk kez sehir disina çiktigini dile getiren Orçan, "Ilk defa sehir disina çiktim. Istanbul’da Kiz Kulesi’ne gittim, vapura bindim, akvaryum ve Aslan Parka gittim" diye konustu.

Deprem sirasinda korku dolu anlar yasadigini da belirten Nisanur Orçan, "Ilk defa depremi yasadim, çok korktum. Evimiz yikilmadi ama agir hasarli. Hakan abiye her sey için tesekkür ediyorum, onu çok seviyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile