Kas'in 161 Mil Güneybatisinda Batan Teknedeki 37 Göçmen Kurtarildi

Kas’in 161 mil güneybatisinda batan ve ve içinde 45 düzensiz göçmenin bulundugu teknedeki 37 göçmenin TCG Gelibolu ve TCG Gökova firkateynlerin çalismalariyla kurtarildigi, kayip 8 göçmenin ise arama çalismalarinin devam ettigi bildirildi.

Milli Savunma Bakanligi’ndan bugün yapilan açiklamada, dün aksam Kas’in 161 mil güneybatisinda, Kerpe Adasi’nin yaklasik 60 mil güneyinde içinde 45 kisinin bulundugu bir teknenin batmak üzere oldugu bilgisi alindigi bildirildi.

Bölgeye TCG Gelibolu ve TCG Gökova firkateynleri intikal ettirildigi bilgisi paylasilan açiklamada, "Firkateynlerin bölgeye intikalinin ardindan arama kurtarma koordinatörlügü görevi icra edilmeye baslandi. Türk arama kurtarma sinirlari içindeki bölgede arama kurtarma sahasi ilan edilerek denizcilere ilanlar yayinlanarak, sahada bulunan ticari gemilere arama sektörleri tahsis edildi" denildi.

Ayrica bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanligina ait 2 firkateyn ve deniz karakol uçagi ile olumsuz deniz ve hava sartlarina ragmen bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettigi de bildirildi.

Girit adasinin 35 mil batisinda kalan bölgede görevlendirilen TCG Gelibolu ve TCG Gökova firkateynlerinin arama kurtarma çalismalari sonucu 37 göçmenin sag olarak kurtarildigi, kayip olan 8 göçmenin ise arama çalismalarinin sürdügü ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile