'Kasap olarak hacca götüreceğiz' vaadiyle dolandırıldılar

Kurban Bayramı'nda kasap ve şoför olarak Suudi Arabistan'a giderek hac görevini yerine getirmek isteyen onlarca kişi, dolandırıldıklarını ileri sürere

Kurban Bayramı'nda kasap ve şoför olarak Suudi Arabistan'a giderek hac görevini yerine getirmek isteyen onlarca kişi, dolandırıldıklarını ileri sürerek polise şikayette bulundu.

Hac başvurularındaki yoğunluk ve sıra gelmemesi kutsal görevi yerine getirmek isteyenleri başka yollara sevk ediyor. Sakarya'dan kutsal mekana kasap ve şoför olarak gitmek isteyen onlarca kişi, para ödemelerine rağmen vize alamayınca dolandırıldıklarını ileri sürerek polise başvurdu. Organizasyonu yapacağı belirtilen turizm şirketine ve aracı kişiye bin dolar ila 2 bin euro arasında değişen miktarlarda paralar ödediklerini öne süren mağdurlar, şimdi bu paralarını kurtarmaya çalışıyor. Onlarca mağdurun başvurusunu alan polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kurada ismi çıkmayınca hacca kasap olarak gitmek istediğini söyleyen emekli öğretmen Mehmet Ali Albayrak, bin 500 euro ödemesine rağmen vizesini alamadığını öne sürdü. Kendisiyle birlikte yüz civarında kişinin dolandırıldığını anlatan Albayrak; "Diyanetteki kurada ismim çıkmadı. Hac görevini yerine getirme düşüncesiyle kasap olarak kutsal topraklara gitmek istedim. Aracı olan V.D'ye elden para ödedim. Pasaportlarımızı aylar öncesinden aldılar. Ancak merkezi İstanbul'da olan organizasyon şirketi, pasaportları vize için konsolosluğa göndermemiş. Dolandırıldık, paramı geri almak için şikayette bulundum." dedi.

Dolandırıldığını ileri sürerek polise şikayette bulunan Burhan Bilgin (30) ise kasap yardımcısı olarak Mekke'ye gitmek için mezbahanede iki kez sınava girdiğini ifade etti. Asıl amacının hac görevini yerine getirmek olduğunu kaydeden Bilgin şöyle konuştu:

"Kurada ismim çıkmayınca değişik yolla hacca gitmek istedim. Kasap yardımcısı olarak işi gitmek için organizasyon yapan şirketin koordinatörü ile anlaştım. O zaman yetki belgelerini gördüm. Değişik zamanlarda iki kez mezbahanede sınav yaptılar. Sınavları geçtiğimi söylediler. Ben de koordinatöre elden bin dolar ile 145 lira verdim. Hac günü gelene kadar beni oyaladılar. Sonuçta kutsal topraklara gidemedik. Dolandırıldık."

Öte yandan dolandırıcılıkla suçlanan V.G. de 20 yıldır hacıların kurbanlarını kestiğini söyledi. Hac döneminde Suudi Arabistan'a gitmek isteyenlere aracılık yaptığını belirten V.G.,; "Mesleğim kasaplık. 20 yıldır hacıların kurbanlarını kesiyorum. Benimle işçi olarak kutsal topraklara gitmek isteyenlere aracılık ediyorum. İşçi olarak gitmek isteyen 47 kişiden para aldım. Paraları elden şirkete ödedim. Paralarını ödeyenler vizelerini alamadılar, mağdur durumdalar. Ben de mağdur duruma düştüm. Polise suç duyurusunda bulundum." diye konuştu.

Mağdurların sadece Sakarya ile sınırlı olmadığını kaydeden V.D., Trabzon, Isparta, İzmir, Erzurum gibi Türkiye'nin bir çok ilinde insanların benzer şekilde mağdur edildiğini ileri sürdü. V.D, görüştüğü şirket yetkililerinin mağdurların paralarının bayramdan sonra ödeneceğini kendisine söylediklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile