Kasaplar Odasi Baskani Sen Açiklamasi 'Ucuz Etlerde Her Sey Olabilir'

Kasaplar Odasi Baskani Sen Açiklamasi 'Ucuz Etlerde Her Sey Olabilir'

Samsun Kasaplar Odasi Baskani Ömür Sen, vatandaslarin ucuz etten uzak durmasi gerektigini belirterek, “Ucuz etlerde her sey olabilir” dedi.

Et fiyatlarini degerlendiren Kasaplar Odasi Baskani Ömür Sen, “Ben bu yasima kadar Samsun’da at ve esek eti diye bir sey duymadim. Insallah öyle bir sey de olmaz. Samsun’daki vatandaslarimiz bu konuda içleri rahat olabilir. 14 senedir oda baskanligi yapiyorum. Meslegin içindeyim, ben Samsun’da böyle bir seye rastlamadim. Çünkü içindeyiz, görüyoruz, kimin ne yaptigini biliyoruz. Alisveris yaparken piyasanin altinda bir et fiyati gördügümüz zaman süphelenmeliyiz. Simdi Samsun’da 360 liraya kiyma satan yerler var. Sen bunu nasil 360 liraya satabiliyorsun? KDV var, kesim maliyeti var. Bunlar da esek ve at eti olmayabilir ama her sey olabilir. Ucuz etten insanlarin uzak durmasi lazim. Samsun’da at ve esek etinin olmadigina kesinlikle eminim. Tabii, büyük firmalara ben bir sey diyemem, kefil olamam. Benim disimdaki firmalari bilmiyorum. Bugün ben 500 liraya kiyma satarken sen 360 liraya nasil kiyma satabiliyorsun? 355 lira karkasin kilosu iken bunun kemigi var, kesim ücretleri var, KDV’si var, masraflari var. Nasil satabiliyorsunuz? Sakatat eti mi olur, kelle eti mi olur, ona bir sey diyemem" ifadelerini kullandi.

"At ve esek eti Samsun’a giremez"

Ucuz etten uzak durulmasi gerektiginin altini bir kez daha çizen Sen, "Gerçek anlamda bizim kestigimiz bugünkü dana etinin fiyati 500 liradir, 480 falan olur ama 360 lira olmaz. Bunu alan vatandaslarimiz duyarli olsunlar, ne aldiklarina baksinlar, ne kiymasi var baksinlar. Samsun’da at ve esek eti olmaz, olmadi, olamaz da. Süpheli eti diger etlerden vatandas rengine bakarak ayirt edebilir; kipkirmizidir, yagsizdir, zaten onu satici tezgaha koyamaz. Ete renk enjekte edeni duyuyoruz, su enjekte edeni duyuyoruz. Biz bunlari yasamadik ama duyduk. Elhamdülillah, kendi esnafimizin her seyine kefiliz. Zaten devamli denetim içerisindeyiz. At ve esek eti Samsun’a giremez” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile