Kasaplar Tepkili

Kasaplar Tepkili

Et ve Süt Kurumu tarafindan satilan ürünler yogun ilgi görürken, duruma tepki gösteren kasaplar, “Et ve Süt Kurumu ucuz satiyor ve bu durum biz kasaplari kötü etkiliyor” dedi.

Sivas’ta piyasada kilosu 160 TL’ye varan fiyatlarda satilan kiymanin Et ve Süt Kurumu’nda 83 TL’den satilmasi, isletmeye ait magazanin önünde uzun kuyruklar olusmasina neden oluyor. Uygun fiyatta kiyma almak için sirasini bekleyen Döndü Özcan, fiyatlardan memnun oldugunu belirtip, “Burada et ucuz, o yüzden bekliyoruz. Sabah namazi saatlerinde geldik buraya ve siranin bize gelmesini bekliyoruz. Buranin eti ve fiyatlari çok güzel” dedi.



"Yetkililerden sube sayilarini artirmalarini istiyoruz"

Sahin Karakurt isimli vatandas ise, “Allah devletimize zeval vermesin. Sivas’a bir sube yetmiyor. Yetkililerden sube sayilarini artirmalarini istiyoruz” dedi.



Kasaplar tepkili

Et ve Süt Kurumu’nun fiyatlari tüketicileri memnun etse de kasaplarin tepkisine neden oldu. Ibrahim Ataseven isimli kasap, kurumun fiyatlarinin kendi maliyetlerinin altinda oldugunu dile getirip, “Kiymanin suan ki fiyati 130 lira, kusbasi 140 lira. Biftek ve bonfilenin fiyati yüksek oldugu için alan yok. Et ve Süt Kurumu’nda fiyatlar 85 lira, bizim maliyetimiz 97 lira” diye konustu.

Kurumun satis fiyatlarinin kendilerini olumsuz etkiledigini ifade eden kasap Halit Durmaz ise, “Et ve Süt Kurumu ucuz satiyor ve bu durum biz kasaplari kötü etkiliyor. Fiyatlar suanda standart kiyma 130 lira, dana but 150 lira, biftek 180 lira, kuzu eti 125 lira. Koyun etini ucuz satiyorlar o da piyasayi kötü etkiliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile