Kasaplardan Dinlendirilmis Et Uyarisi

Kasaplardan Dinlendirilmis Et Uyarisi

Kurban etlerinin dinlendirildikten sonra islenmesi konusunda uyarida bulunan kasap Mustafa Çaliskan, “Dinlendirilmis et hem daha lezzetli olur hem de daha kaliteli olur” dedi.

Kurban Bayrami’nin gelmesiyle birlikte kasaplarin yogun mesaisi basladi.

Bayramin ilk günü sabah erken saatlerden itibaren hizmete baslayan kasaplar, taleplere yetismekte güçlük yasiyor. Kurban kesen onlarca kisi kasaplara giderek etlerini parçalatiyor, kiyma çektiriyor. Vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda etleri isleyen kasaplar, dinlendirilmis et konusunda uyarida bulunuyor. Dinlendirilmis etlerin hem daha iyi kiyma yapildigini hem de daha iyi islendigini belirten kasap Mustafa Çaliskan, “Kurban eti en az 24 saat dinlendirildikten sonra islenirse daha iyi olur” dedi.



“Dinlendirilmis et hem daha lezzetli olur hem de daha kaliteli olur”

Kurbanlik hayvan kesilir kesilmez etlerine islem yapilmasinin dogru olmadigini belirten Eskisehirli kasap Mustafa Çaliskan, su ifadeleri kullandi:

“Bayramin ilk günüyle birlikte yogunlugumuz basladi.

Kurbanini kesen müsterilerimiz etlerini getiriyor. Genel olarak komple etleri birakiyorlar. Etlerin uygun yerlerine göre kiymasini çekiyoruz, kusbasi ve pirzola kisimlarini hazirliyoruz, kemiklerini parçaliyoruz. Tatili daha verimli geçirmek isteyen, evde kurban etiyle ugrasarak zaman kaybetmek istemeyen müsterilerimiz etlerini getiriyor. Evinde kendisi yapanlar da kiyma çektirmek için geliyorlar. Müsterilerimizi olabildigince etlerini dinlendirmeleri konusunda uyariyoruz. Kurban eti en az 24 saat dinlendirildikten sonra islenirse daha iyi olur. Dinlendirilmemis etlerden çekilen kiymanin kivami tam tutmaz, civik olur. Dinlendirilmis et hem daha lezzetli olur hem de daha kaliteli olur. Etleri evde muhafaza ederken metal tepsiyle buzdolabina koymak gerekiyor. Posetlerde bekletilen etlerde yeserme ve kokma olusabiliyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile