Kaşgaldere, dinlenme alanına dönüşüyor

Kocaeli'nin en önemli derelerinden biri olan Kaşkaldere'nin çevreye verdiği rahatsızlık ve çirkin görüntüye son veriliyor. Hayata geçirilecek projeyle

Kocaeli'nin en önemli derelerinden biri olan Kaşkaldere'nin çevreye verdiği rahatsızlık ve çirkin görüntüye son veriliyor. Hayata geçirilecek projeyle Kaşkaldere 4 kilometrelik büyük bir sosyal alana dönüştürülecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince'de Çınarlıdere ve Çenedere'den sonra Kaşkaldere'ye de neşter vuruyor. Derince ile Körfez ilçenin sınırını oluşturan Kaşkaldere'nin her iki tarafında yapılacak olan bu dev proje hem Derince hem de Körfez ilçesindeki vatandaşların hava alacağı alan olacak. Her iki ilçenin sınırını oluşturan ve üst kesimlerden başlayarak sahile kadar yaklaşık 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Kaşkaldere, yapılacak çalışmalarla rekreasyon alanına dönüştürülecek.

4 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU

Yaklaşık 480 dönümlük bir alanı kapsayacak çalışma dahilinde 4 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, çocuk oyun grupları, piknik alanları, çeşmeler, oturma alanları, fitness alanları, aydınlatma ve ahşap köprüler yapılacak. Bu yıl içinde çalışmaların başlayacağı projeyle Çınarlıdere ve Çenedere'den sonra bölgede oluşturulacak Kaşkaldere park alanıyla kente büyük ferahlama getirecek bir hava koridoru da oluşturulacak.

Öte yandan Körfez Tütünçiftlik sahiliyle Derince 60 Evler sahili de birleştirilecek. Burada aynı zamanda kumsal da yapılacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile