Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyo (KASİF) Başkanı Osman Reis, dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerden birisinin, üretilen tarımsal ürünlerin insanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamasından kaynaklandığını söyledi.
KASİF Başkanlar Kurulu toplantısı Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD)‘nin ev sahipliğinde Ay-Pi Tavukçuluk Tesisleri‘nde gerçekleştirildi. KASİF Başkanlar Kurulu‘nda, Karadeniz bölgesinde tarım sektörünün problemlerinin ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği kaydedildi.
BASİAD Başkanı Ahmet Aydın, KASİF’e bağlı Karadenizli başkanları Bafra’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün burada KASİF’e bağlı 25 derneğimizin başkanlarını ve gıda komitelerinde bulunan arkadaşlarımızı ağırlamaktan son derece mutluyum. Federasyonumuz KASİF bölgemizde daha önce yapılmayan birçok konuda ilkleri gerçekleştirdi. Trabzon ve Samsun’da düzenlediği fuarlarla bölgemizdeki üreticileri ücretsiz olarak bir araya getirdi. Yaptığı projelerle iş dünyasının nitelikli eleman sorununa katkıda bulundu. Kayıt dışı istihdamla mücadelede yaptığı projelerle diğer sivil toplum örgütlerine örnek oldu. KASİF’in yaptığı bu çalışmaların federasyona bağlı derneklere üye 2 bin 500 işadamına vizyon kattığını ve önlerini açtığına inanıyorum. Bundan sonraki süreçlerde de KASİF’in daha da aktif olarak iş dünyasına yol göstereceğini umuyoruz.” dedi.
KASİF Başkanı Osman Reis ise tarım sektörünün dünyanın geleceğine yön vereceğini ve gelecekte tarım ve gıda sektöründe söz sahibi olan ülkelerin dünyada öneminin artacağına dikkat çekti. Dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerden birisinin, üretilen tarımsal ürünlerin insanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamasından kaynaklandığını belirten Reis, şöyle konuştu: "Şu anda dünyada yaşayan nüfus oranı dünya yaratıldığından bu zamana kadar geçen sürede yaşayan insandan daha fazladır. Dünya nüfusu her geçen gün artarken tarım alanlarında daralma meydana gelmektedir. Tarım üretimini iyi planlayan ülkeler gelecekte dünyanın yönetiminde belirleyici rol oynayacaklardır. Ülkemizde tarımsal üretimin geliştirilmesi için destekler verilmektedir. Bunlardan birisi de Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programıdır (IPARD), bu programla gerek tarımsal gerekse de hayvansal üretime yüzde 65’lere varan hibeler verilmektedir. Bölgemizde bulunan sanayicilerin geleceğin stratejik sektörü olan tarımsal üretime yatırım yapmaları için bu tür desteklerden yararlanmaları gerekir. Tüm gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelere seslenerek yatırım yapamaya çağırıyorum.”
Kasif Başkanlar Kurulu, Bafra‘da Tarımı Masaya Yatırdı
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyo (KASİF) Başkanı Osman Reis, dünyayı bekleyen en büyük tehlikelerden birisinin, üretilen tarımsal ürünlerin insanlığın ihtiyaçlarını karşılayamamasından kaynaklandığını söyledi.