KASİF KOBİ Danışmanlığı Projesi başlıyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından düzenlenen KOBİ Danışmanlığı Projesi'ne başvurular başladı.

KASİF Başkanı

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından düzenlenen KOBİ Danışmanlığı Projesi'ne başvurular başladı.

KASİF Başkanı Osman Reis yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni kapsamında 'Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı' geliştirildiğini kaydetti.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen hibe programının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütüldüğünü ve izlendiğini vurgulayan Reis, "'KOBİ Danışmanlığı Projesi'ne müracaatlar başladı. Projeden yararlanacak olan KOBİ'lerin 14 Aralık 2010 tarihine kadar KASİF'e başvurmaları gerekmekte." dedi.

Reis, KASİF'in vereceği eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle, KOBİ'lerin yönetim ve organizasyon kapasitelerinin geliştirilerek rekabet gücünün ve kayıtlı istihdamın artırılması ve yeni istihdam alanlarının açılmasını hedeflediklerini belirtti.

PROJEDE KOBİ'LER İÇİN NELER VAR?

Proje kapsamında imalat sanayinde faaliyet gösteren 32 firmaya genel işletmecilik konularında 132 saat ücretsiz eğitim hizmeti verilecek. Projeyle işletmelerin yönetim ve organizasyon kapasitelerinin güçlenmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

KOBİ DESTEKLERİ DANIŞMANLIĞI

KOBİ'lerin mevcut yerel ve ulusal hibe, kredi ve destekler hakkında bilgilendirilmesi, faaliyet alanı doğrultusunda yararlanacakları desteklerin belirlenmesi ve başvuru sürecinde işletmelere birebir rehberlik edilerek başvuru sonuçlanıncaya kadar sürecin izlenmesi şeklinde gerçekleştirilecek. KOBİ danışmanları tarafından 32 firmaya ücretsiz olarak verilecek danışmanlık hizmeti ile firmaların en az bir devlet desteğinden yararlandırılması hedefleniyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DANIŞMANLIĞI

KASİF KOBİ Danışmanlığı Projesi'nin 1. aşamasındaki 'Eğitim Programı'nı tamamlayarak, 2. aşamada belirtilen 'Danışmanlık Hizmeti'ni alan firmalara 'müşteri memnuniyeti ölçümü' konusunda ücretsiz danışmanlık desteği verilecek. Bu kapsamda, işletmelerin mevcut müşterilerine anket uygulanarak, müşterilerin ürün ve hizmetlerden duyduğu memnuniyet derecesi, işletmeden beklenti ve şikâyetleri tespit edilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye Samsun'da imalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı firma sahipleri veya firmanın yönetim kademesinde çalışan personeli başvurabilecek. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri bir bütün olarak değerlendirilmekte, programlara ayrı ayrı başvuru yapılamayacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile