KASİF'ten İsrail'e kınama

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye yaptığı saldırının insanlıkla bağdaşm

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye yaptığı saldırının insanlıkla bağdaşmayacak bir hareket olduğunu söyledi.

KASİF'ten yapılan yazılı açıklamada kanlı saldırı kınandı. Açıklamada, "Birçok ülke vatandaşı ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte, ambargo altındaki Gazze'ye insani yardım götürmekte olan bir yardım konvoyuna uluslararası sularda İsrail Silahlı Kuvvetlerince saldırıda bulunulmasını asla ve asla kabul edilemez buluyor ve esefle kınıyoruz. Uluslar arası camianın gözü önünde eşine rastlanılmamış bir korsanlık örneği ile gerçekleştirilen saldırıya dünyanın seyirci kalmaması ve İsrail'e hak ettiği ceza ve yaptırımı uygulaması kaçınılmazdır. Özellikle de, dünya kamuoyunun ve BM'nin dikkatinin; Gazze'ye uygulanmakta olan bu insanlık dışı ambargoya çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz." denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile