Kasım Ayı İhracat Rakamları

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, ekonominin umutsuzluğu sevmediğini belirterek, hedeflerine, umutlarını kaybetmeden ama gerçeklerin farkında olarak ilerlemeye devam etmeleri gerektiğini bildirdi.

Kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Bartık, geçen yıl kasım ayına göre ihracatı yüzde 1,7 azalan Gaziantep'in hala bölge lideri ve ülkenin en güçlü 6. ihracat kenti olduğunu belirtti.

Bu yılın 11 aylık döneminde 6 milyar 25 milyon 305 bin dolarlık ihracata ulaşan Gaziantep'in, özverili ihracatçıları sayesinde geçen yıl sonunda yakaladığı rakamın üstüne çıkacağını vurgulayan Bartık, "Ekonomi umutsuzluğu sevmez. Umutsuzluğa kapılmadan hedeflerimiz için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz, yeni ve güçlü pazarlar keşfetmeliyiz. Hedeflerimize, umudumuzu kaybetmeden ama gerçeklerin farkında olarak ilerlemeye devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Bu yılın ikinci yarısında Gaziantep ihracatında yaşanan dalgalanmaların en önemli nedeninin bölgede yaşanan gerginliğin ekonomik yansımaları olduğuna işaret eden Bartık, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki süreçte Rusya başta olmak üzere yeni pazarlarla partnerlik yapmak, ihracata olumlu katkı sağlayacaktır. Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün ülkemizi ziyareti de bu noktada kapıları Türk ihracatçısının lehine açacaktır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile