Kasım Ayı Teog Sınavı Değerlendirmesi

Kasım Ayı Teog Sınavı Değerlendirmesi

Rehberlik Uzmanı Serkan Özyurt, “Öğrenciler için çok kolay bir sınav formatında hazırlanmış bir sınavdı” diyerek, soruların beklendiği gibi çıktığını bildirdi.


Malatya’da özel bir dershanede Rehberlik Uzmanı Serkan Özyurt, Kasım ayı TEOG Sınavını değerlendirdi. Sınavın, beklenen düzeyde gerçekleştiğini ifade eden Özyurt, “TEOG sonrasında öğrencilerimizin yorumlarına baktığımızda bekledikleri gibi zor sorularla karşılaşmadıklarını dile getirdiler. TEOG sonrasında öğrencilerimizin kitapçıklarını incelediğimizde öğrencilerimizin neredeyse tamamı başarılı bir sınav geçirmiş oldu. Sınav kapsamı dar olduğundan konulara hakim olan öğrenciler için çok kolay bir sınav formatında hazırlanmış bir sınavdı” ifadelerini kullandı.

Özyurt, "Kasım ayı TEOG Sınavının ilk oturumu 26 Kasım Çarşamba, ikinci oturumu 27 Kasım Perşembe günü yapıldığını, ilk oturumda öğrencilerin Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sorularını, ikinci oturumda da Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve İngilizce sorularını cevapladılar" dedi.

Bu sınavlarda her dersten yirmişer soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulduğunu, her derse 40'ar dakika süre verildiği için öğrencilerin bu sınavda zaman sıkıntısı yaşamadıklarını ifade eden Özyurt, sınav içeriği ile ilgili değerlendirmesinde ise, "2014-2015 TEOG sınavı soruları beklediğimiz gibi geldi, bizleri şaşırtan bir soru ile karşılaşmadık” şeklinde konuştu.

Serkan Özyurt, derslerle ilgili sorulan sorular hakkında ise şunları belirtti:
“Matematik dersinde ‘’Üslü Sayılar’’ ve ‘’Köklü Sayılar’’ yoğunlukta olmak üzere müfredatta olan kazanımların dışında soru gelmedi. Bu yıl matematikten öğrencileri biraz zorlayan ‘’Histogram’’ sorusuydu. Bu soru yorumlamaya dayalı bir soru olduğu için yorumlama sıkıntısı olan öğrencilerimiz bu soruda zorlandılar.

Türkçe dersinde, genellikle okumaya ve okuduğunu anlamaya dayalı sorular yoğunluktaydı. Bu derste de müfredatta olan kazanımların dışına çıkılmamıştı, ancak kazanımlarda olup da sınavlarda sormadıkları bir konu vardı ki o da ‘’Yazım Kuralları’’ konusuydu. Türkçe sorularından öğrenciler‘’Virgül’’ ile ilgili olan soruda ve bir de ‘’Atasözleri’’ konusu ile ilgili bir paragraf sorusunda zorladıklarını dile getirdiler.

Din Kültürü dersine geldiğimizde ise, geçen yıla kıyasla kazanımlara daha uydun sorular vardı. Bu derste de yoruma dayalı sorular ağırlıktaydı. Birkaç eleyici soru dışında öğrenciyi zorlayacak sorular yoktu.

İnkılap Tarihi dersinde de yine yorum ağırlıklı ve kavramlara dayalı sorular sorulmuştu. Bu dersimizde de müfredatın dışında bir soru yoktu. Öğrencilerimizin bazıları derse özgü kavramların anlamlarını bilmediklerinden dolayı zorlandıklarını dile getirdiler.

Fen Bilimleri ve Teknoloji dersinde ise, yine müfredat dışında soru yoktu. Bu dersimizde ‘’Kuvvet ve Hareket’’ konusu ile ilgili bazı sorular okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı sorular oldukları için öğrenciler bu sorularda zorlandıklarını dile getirdiler.

İngilizce dersinde ise, bu yıl geçen yıldan farklı olarak resimli soruların sayısı fazlaydı. Müfredat dışında soru yoktu. Diyalog ve paragraf soruları yoğunlukta olduğu için kelime ezberinin önemi ortaya çıktı.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile