Kasim Ayinda Denize Akin Ettiler

Kasim Ayinda Denize Akin Ettiler

Türkiye’de Kasim ayinin ilk haftasi Dogu bölgelerinde ve Kuzey’de soguk ve kar hakimiyetini hissettirirken, Mugla’da yaz aylarindan kalma sicak günler yasaniyor.

Hava sicakliginin 30 dereceye çiktigi Mugla’da vatandaslar sicak havanin etkisi ile sahil kenarlarina akin etti. Su sicakliginin 16 derece oldugu Mugla’nin ’Sakin Kent’ unvanli Ula’nin Akyaka Mahallesi’nde sahilde oturacak yer kalmazken, çogu vatandas deniz keyfi yasadi.

Aydin, Denizli ve Izmir’den günübirlik tatil için Akyaka’ya gelen vatandaslar, sahilde hem günes keyfi yapti, hem de denizde yüzerek hafta sonu tatilini degerlendirdiler. Gün boyu denizden çikmayan vatandaslar bu yilin son deniz mevsimini doya doya yasadilar.

Vatandaslar, “Kasim ayinda denize girmek hayatimda ilk defa yasadigim bir duygu. Izmir’den geliyorum. Izmir’in havasina göre Kasim ayinda denize girmek paha biçilemez. Böyle güzel havalari herkes degerlendirsin. Ilk basta soguk gibi geliyor ama Akyaka plajinin ilerleyen kisimlari baya baya sicak. Bundan bir hafta öncesinde havalar çok soguktu ve dogalgazi açiyorduk Izmir’de. Burada yaz günüymüs gibi. Denizin içinde hiçbir sey anlamiyorsunuz. Türkiye’nin birçok bölümünde yagmur, kar kis iken, buranin böyle olmasi çok güzel” dedi.

Oglu ile deniz tadi çikaran vatandas ise, “Su çok güzel. Hava da çok güzel 29-30 derece sicaklik var. Gayet güzel” derken, Istanbul’dan Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde okumak için gelen ögrenci, “Degisik bir his. Istanbul’dan geliyorum. Istanbul’da bu havada bayagi bir soguk oluyor. Burasi çok degisik. Hava sicak, sort, atlet, deniz, kum günes” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile