KASKİ, Çocuklara Su Tasarrufu Kitabı Dağıtıyor

KASKİ, Çocuklara Su Tasarrufu Kitabı Dağıtıyor

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, çocuklara su tasarrufunun önemini anlatmak için hazırladıkları “Su Müfettişi Şakrak ile Boyama Kitabı”nı anasınıfı, ilköğretim okulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerine dağıttıklarını belirtti.

Kocasinan , Melikgazi , Talas , İncesu ve Hacılar ilçelerindeki öğrencilere 30 bin adet tasarruf kitabı dağıtımının yapıldığını kaydeden Batukan , konu hakkında şunları söyledi : “Tasarrufun küçük yaşta verilmesi gerektiği düşüncesi ile hareket ediyoruz . Bu kapsamda İlköğretim Okulu 1 . ve 2 . Sınıf öğrencilerimiz için hazırladığımız ‘Su Müfettişi Şakrak’ adlı öykü kitabında su tasarrufu ve suyun önemi vurgulanıyor . Kahramanımız ŞAKRAK , su tasarrufu konusunda insanları bilgilendirmek için kapı kapı dolaşıyor , gittiği her evde su harcamalarını izliyor ve o ailenin su kullanım şeklini bir rapor çıkararak kapıya bırakıyor .

Sonrasında da su tasarrufu için önerilerde bulunuyor . Bu bilgilendirici öykü kitabı aynı zamanda eğlendirici bir şeklide akılda yer etmesini sağlıyor . Ayrıca anasınıfı öğrencilerimiz içinde hazırlamış olduğumuz boyama kitabı ile henüz okuma bilmeyen çocuklarımıza boyama yaparken suyun önemine dikkat çekiyoruz . ” 1997 yılından bu yana benzer çalışmalar yaptıklarını dile getiren Batukan , “Geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza hayat kaynağımız olan suyun kıymetini bilmeleri için bilgiler veriyoruz . Sınırlı olan kaynaklarımızı tasarruflu kullanma yöntemlerini anlatarak su israfını en aza indirebilmeyi amaçlıyoruz . ” diye konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile