KASKI'den Depo Temizligi Uyarisi

KASKI'den Depo Temizligi Uyarisi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (KASKI) Genel Müdürlügü tarafindan bir açiklama yapilarak abonelere daha saglikli içme suyu iletimi konusunda bina yetkililerine, “Apartmanlarinizda yer alan içme suyu depolarinizi yilda en az 1 kez temizletmelisiniz” uyarisinda bulunuldu. KASKI ekipleri, yetki belgesi verdikleri firmalarin temizledikleri depolarin standartlara uygunlugunu yaptiklari analizler ile kontrol altinda tutuyor.

KASKI Genel Müdürlügü tarafindan yapilan incelemelerde abonelere verilen memba kalitesindeki içme suyunun, bina depolarinda gerekli temizlik ve dezenfeksiyonun yapilmamasindan dolayi bir süre sonra kirlendigi tespit edildi. Bu sebeple KASKI Genel Müdürlügü tarafindan Türkiye’de ilk kez 2012 yilinda yürürlüge konulan yönetmelik sayesinde binalarin depo temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetlerinin yürütülmesi için sartlari saglayan firmalara yetki belgesi verilmisti. Yetki belgesi verdigi firmalarin faaliyetlerini sürekli denetim altinda tutan KASKI, bu yöndeki faaliyetlerini sürdürüyor. Binalarda gerçeklestirilen depo temizlik ve dezenfeksiyon isleminin standartlara uygun olarak yapilip yapilmadigi KASKI teknik ekipleri tarafindan titizlikle kontrol ediliyor. Yetkili firmalarca 2020 yilinda kent sinirlari içerisinde bin 778, 2021 yilinin ilk yarisinda ise 667 bina deposu temizlendi. Diger yandan KASKI tarafindan musluklardan temiz ve saglikli su iletimi saglanmasi için bina yetkililerine çagrida bulunularak, yil da en az 1 kez içme suyu depolarinin temizletilmesi gerektigine vurgu yapildi.

Kayseri’de bina deposu temizleme ve dezenfeksiyonu konusunda yetkili firmalari ögrenmek, bina depolarinin temizlik ve dezenfeksiyonunu yaptirmak isteyen bina yetkilileri KASKI’nin resmi web adresini (https://www.kaski.gov.tr ) ziyaret edebilirler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile