Kasli Bakimevi Binlerce 'Can Dostun' Yasamina Dokundu

Kasli Bakimevi Binlerce 'Can Dostun' Yasamina Dokundu

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren Kasli Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 yilda 126 bin 728 talebe yanit vererek, binlerce patili dostun yasamina dokundu.

Genisletilen araç filosu ile İçel’in dört bir yanindan gelen ihbarlara yanit veren Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren bakimevi ekibi, sabahin erken saatlerinde patili dostlar için çalismalara basliyor. Gün boyu sahada olan ekipler, gelen ihbarlara aciliyet durumuna göre gidiyor. Ekiplere ihbarlar trafik kazali hayvan, hasta hayvan, kisirlastirma, bakima muhtaç hayvan, ölü hayvan toplama, kedi evi talepleri ve sikayetleri, vatandas önerileri ile bilgi-talep degerlendirme seklinde düsüyor. Ihbari yapan vatandaslarla birebir iletisime geçen ekipler, hayvanin konumu ve durumu hakkinda bilgi aliyor. Ilk müdahalesi sahada yapilarak alinan patili dostlar, daha sonra bakimevine getiriliyor. Saha ekibi, patili dostlari Bakimevi’nin uzman personeline emanet ederek, tedavisinin sürmesini sagliyor. Röntgen, ultrason, kan sayim ve biyokimyasal test cihazi, hizli test kitleri, mikroskop, kuvöz gibi son teknoloji cihazlarla çalisan ekipler, bakimevine getirilen patili dostun hastaligina göre tedavi uyguluyor. Patili dostlar her detayin düsünüldügü ve her türlü tedavi olanaginin oldugu bakimevinde, ilgiyle ve sevgiyle bakilarak tedavi ediliyor.

Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Sube Müdürlügü’nde çözüm uzmani olarak çalisan Çagdas Ayhan, alinan ihbarlarin isleyis sürecini anlatti. Teksin’den gelen ihbarlari konu basliklarina göre ayirarak sahadaki ilgili personele ilettiklerini söyleyen Ayhan, Alo 185 üzerinden aldiklari ihbar sayisini paylasarak, “Alo 185 çagri merkezi, bakimevi ile alakali ilk talebini bizlere 8 Haziran 2020 tarihinde atti. Bu tarihten itibaren 126 bin 728 talebe yanit verdik. Günlük ortalama talep sayimiz ise 110-125 arasinda degisiyor” dedi.

Ekiplerin ihbarlari alir almaz en kisa sürede ulasmaya çalistigini belirten Ayhan, “Ekiplerimizin hizli bir sekilde gitmelerini istiyoruz. Ama her talebe ayni anda ve ayni zamanda yanit veremiyoruz. Konu basliklarina ve aciliyet durumlarina göre siralama yapmamiz gerekiyor. Ilk basta kaza geçiren ve yarali hayvanlara öncelik veriyoruz. Onun disinda hasta hayvan, bakima muhtaç hayvan ve toplama taleplerine de hizli bir sekilde müdahale etmeye özen gösteriyoruz” diye konustu.

Ayhan, talep üzerine alinan hayvanlarin iyilesene kadar bakimeviende misafir edildigini söyleyerek, “Ekiplerimiz, hayvanlarin ilk müdahalesini sahada yapiyor. Sonrasinda bakimevine getiriliyor. Eger tedavisinin devamliligi saglanacaksa, bakimevinde bulunan veteriner hekimlerimiz ve veteriner saglik teknikerlerimiz tarafindan müdahalesi devam ediyor” seklinde konustu.

Ayhan, ölü ihbari gelen hayvanlarin da alinarak, Bakimevi’nin üst kisminda yer alan mezarliga defnedildigini ekledi.

Kasli Geçici Bakimevi’nde veteriner olarak görev yapan Ömer Benli ise getirilen tüm hayvanlarin tam donanimli ekipmanlarla teshis ve tedavisinin yapildigini söyleyerek, “Kedi, köpek fark etmeksizin buraya gelen her can dostumuza tedaviye basliyoruz. Örnegin bugün gelen kedimiz, gençlik hastaligi süphesiyle geldi. Sahada çalisan tekniker arkadaslar, öncesinden süphelerini söylüyorlar. Biz de geldigi zaman, ona istinaden tedaviye basliyoruz. Trafik kazasi gibi durumlardan dolayi kirigi olanlari röntgene aliyoruz. Eger hayvan gebe ise, ultrasonla müdahale ediyoruz. Bu kedimiz gençlik hastaligi süphesiyle geldigi için test yaptik ve pozitif çikti. Ona göre de tedavimize basladik. Bütün gelen can dostlarimiza, bu sekilde yaklasiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile