Kaspersky'nin Yeni Belgeseli Dünyanin En Büyük Siber Suç Aginin Nasil Çökertildigini Anlatiyor

Hacker:HUNTER Direktörü Jessica Benhamou: 'Siber suçlar gelistikçe ve siber suçlular birlikte çalisabilme yetenegi kazandikça yetkililerin buna uygun yanitlar vermesi ve tehditlerle ve bunlarin arkasindaki kisilerle mücadele için yakin çalismasi gerektigini görüyoruz'.

Kaspersky'nin belgesel yapim birimi Tomorrow Unlocked, hacker:HUNTER dizisi "Emotet vs The World Police"in son bölümünü yayinladi.

Kaspersky'den yapilan açiklamaya göre, film, Almanya, Hollanda ve Ukrayna'daki savcilarin ve polis memurlarinin gözünden uluslararasi polis is birliginin olaganüstü bir siber suç isini nasil çökerttigini anlatiyor. Ayrica, uluslararasi alanda taninmis siber güvenlik arastirmacilari konuya kendi genis bir bakis açilarini ekleyerek Emotet'ten sonra neler olabilecegini tahmin etmeye çalisiyor.

Yeni Hacker:Hunter filmi, Emotet'in yaptiklarini ve Emotet'in bitisine yol açan operasyonun arkasindaki hikayeyi takip ediyor, perde arkasindan bakis sunuyor ve sorusturmaya öncülük eden kisilerin deneyimlerini yansitiyor.

Belgesel Jessica Benhamou tarafindan yönetilirken yapimciligini Max Peltz ve Stephen Robert Morse üstlendi. Hacker:HUNTER serisi, Carbanak grubu ve WannaCry fidye yazilimi saldirisi hakkinda dizinin ilk iki belgeselini de yöneten Hugo Berkeley tarafindan ortaya kondu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Hacker:HUNTER Direktörü Jessica Benhamou, "Siber suçlar gelistikçe ve siber suçlular birlikte çalisabilme yetenegi kazandikça yetkililerin buna uygun yanitlar vermesi ve tehditlerle ve bunlarin arkasindaki kisilerle mücadele için yakin çalismasi gerektigini görüyoruz. Bence insanlar bir siber çeteyi çökertmek için ne kadar çaba harcandiginin farkinda degiller. Bunu gerçeklestirmek için sinirlarin ötesinde ne kadar çok tutkulu ve özverili insanin birlikte çalistigini göstermekten dolayi çok heyecanliyim." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile