Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Malatya Keklik Üretme İstasyonundan getirilen bin adet keklik doğaya ve yöreye adaptasyon sürecini tamamlamak ve kanat gelişimlerini sağlamak üzere Kastamonu il merkezinde kurulan voliyerlere yerleştirildi. Yırtıcılara karşı önlem almak ve kekliklerin su ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılamak amacıyla İl Şube Müdürlüğü personeli tarafından voliyerin bulunduğu yerde kamp kuruldu. Salıma hazır hale gelen keklikler daha sonra sırasıyla merkez Alpagut Köyü, Doğanyurt Çakırlı Köyü ve Araç Alınören ile Çal Köylerine 250’şer adet salındı.
Bakanlığın tanıtımı ve farkındalık açısından 3 gün boyunca yapılan salımlara Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Doğanyurt Kaymakamı Ejder Demir, Araç Kaymakamı Halil İbrahim Çelik, 10| Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Nurullah Gürkan, Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık, Doğanyurt İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Özdemir, Kastamonulu işadamı Zeki Kebeci, köy muhtarları, avcılar kulübü başkanları, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Yapılan çalışmalar neticesinde geçmişten günümüze azalan keklik türünün Kastamonu ve çevresinde sayıca arttırılması hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda yerel yönetimler ile İl ve İlçe Jandarma Komutanlıklarından, Avcılar Kulübü Başkanlarından ve Muhtarlardan sürece destek olunması istendi.
Kastamonu’da 1000 Adet Keklik Doğayla Buluştu
Orman ve Su İşleri 10| Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü tarafından 2013 yılı yaban hayvanı yerleştirme programı kapsamında bin adet keklik doğaya salındı.