Kastamonu’da Alacak Verecek Davası Cinayeti Sonuçlandı

Kastamonu’da Alacak Verecek Davası Cinayeti Sonuçlandı

Kastamonu'da, cadde ortasında alacak verecek davası yüzünden çıkan tartışma sonrası bir kişinin ölümüne sebep olan zanlı, beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, olay, 2011 yılının Temmuz ayında, Kastamonu'nun Aktekke Mahallesi Yalçın Caddesi'nde meydana geldi. Bir kuyumcuda çalışan Tuncay Ş. (25), alacaklı olduğu çay ocağı işletmecisi Adem Engin Ş. ile (30) merkezde bulunan Yalçın Caddesi’nde tartışmaya başladı.

Tartışma bir süre sonra silahlı kavgaya dönüşürken, iki şahıs da tabancayla birbirlerine ateş açtı. Tuncay Ş.'nin silahından çıkan 6 kurşun, Adem Engin Ş.'nin vücudunun çeşitli bölgelerine isabet etti. Kaçmaya çalışan katil zanlısı Tuncay Ş., olay yerine gelen polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çatışmada bacağından kurşunla hafif yaralandığı gözlenen Tuncay Ş., kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Evli ve bir çocuk babası Adem Engin Ş. ise hastanede hayatını kaybederken, olay yerinde 19 adet boş kovan ele geçirildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, daha önce yapılan yargılama sonucunda cinayet suçundan 12 yıl hapis cezası alan sanık Tuncay Ş., Yargıtay'ın bozma kararı sonrası davadan beraat etti.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararını görüşürken; duruşmada söz alan Tuncay Ş., yaşanan olayda kendisini savunduğunu söyleyerek, “Olaydan dolayı pişmanım ve üzgünüm” dedi.

Mahkeme heyeti de, sanığın meşru savunma koşulları altında suçu işlediği gerekçesiyle beraatına karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile