Kastamonu'da 'Bugdaygil Yem Bitkileri Yetistiriciligi Kursu' Düzenlendi

Kastamonu'da 'Bugdaygil Yem Bitkileri Yetistiriciligi Kursu' Düzenlendi

Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Kastamonu Halk Egitim Merkezi isbirligiyle “Bugdaygil Yem Bitkileri Yetistiriciligi Kursu” düzenlendi.

Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürlügü Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürlügü tarafindan Kastamonu Halk Egitim Merkezi isbirligi ile Merkez Kuzyaka köyünde “Bugdaygil Yem Bitkileri Yetistiriciligi Kursu” düzenlendi.

11 gün süren kursa yetistiriciler büyük ilgi gösterdi. Kursun son gününde kursiyerleri Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrilukulu ve KTV Sube Müdürü Ugur Ertop ziyaret etti.

Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, kursa katilan çiftçilere Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan 2021 yilinda verilen ve 2022 yilinda verilecek desteklemeler ile ilgili bilgiler verdi. Açilan kursun önemine de deginen Tanrikulu, “Pandemi sebebi ile bir süredir çiftçimizden uzak kaldik. Bu kurslar ve düzenlenen toplantilar vesilesi ile çiftçilerimiz ile bir araya geliyoruz. Talep edilmesi halinde gerek köylerde gerekse Il Merkezinde farkli kurslarda açacagiz. Yeter ki çiftçimiz istesin. Il Müdürlügümüz olarak çiftçilerimize elimizden gelen destegi veriyoruz vermeye de devam edecegiz. Bizler sizin istek ve taleplerinizi üst makamlara iletiyor ve sorunlarinizin çözülmesi adina gerekenlerin yapilmasina vesile oluyoruz” dedi.

Tanrikulu, talep edilmesi halinde diger köylerde de kurslar açilabilecegini kaydetti.

Kuzyaka-Karaçomak Havzasinda uygulanan "Karabugday Yetistiriciligi ve Yayginlastirilmasi Projesi"nin uygulama alanlarinin basariya ulastigindan bahseden KTV Sube Müdürü Ugur Ertop ise, “Kastamonu olarak yakaladigimiz basariyi devam ettirmek istiyoruz. Kuzyaka bölgesi de bu is için çok uygun. Ekilis alanlarimizi arttirarak Karabugday konusunda ülkemizin önde gelen Illeri arasinda yer almak istiyoruz. Vatandasimizin elindeki ürünü alacak firmalar da olunca bu sene için ekilis taleplerimiz artarak devam ediyor. Biz de bu talebi karsilamak için elimizden geleni yapiyor ve çiftçimizi yeni projelerle tanistirmak istiyoruz. Umarim 2022 yilinda da ekilis alanlarimiz artar ve Kastamonu’yu Karabugdayda ülkemizin lokomotifine dönüstürünüz” diye konustu.

Kursa katilan kursiyerlere bölgede yetistirilebilecek bugdaygil yem bitkileri ile ilgili bilgiler verildi.

Bölgenin iklim yapisina uygun yem bitkileri çesitlerinin yani sira, yem bitkileri ile yapilabilecek silaj karisimlari da anlatildi. Ayrica tarimda is sagligi ve güvenligi konularinda da kursiyerlere bilgiler verildi.

Yetistiricilikte toprak analizinin önemi, toprak analizi için nasil numune alinmasi gerektigi konulari islendi. Kursun sonunda yapilan sinavla 23 kursiyer, Kastamonu Halk Egitim Merkezi onayli sertifika almaya hak kazandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile