Kastamonu'da Çiftçilere Süt Sigirciliginda Sagim Hijyeni Egitimi

Kastamonu'da Çiftçilere Süt Sigirciliginda Sagim Hijyeni Egitimi

Kastamonu Ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi tarafindan çiftçilere açilan ‘süt sigirciliginda sagim hijyeni ve sanitasyon kursu’nda egitim veriyor.

Kastamonu Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi ile Halk Egitim Merkezi ile yapilan protokol çerçevesinde ‘süt sigirciliginda sagim hijyeni ve sanitasyon kursu’ açildi. Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme kurs programi çerçevesinde 40 saat olarak verilen egitimlerin ardindan gerçeklestirilecek sinavlarda basarili olan çiftçilere kurs bitirme belgesi verilecek.

Birlik Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Dilek Özdemir ve Tarim Danismani Ziraat Mühendisi Elif Yalçin’in üstlendigi egitim programinda çiftçilere sagim hijyeni, kisisel hijyen, ziyaretçi hijyeni, somatik hücre ve bakteri sayisi, antibiyotik kalintisi, hayvan hastaliklari, fiziksel etkenler, çig süt ve isil islem görmüs içme sütleri tebligi, sogutma ile alet ekipman hijyeni konularinda bilgilendirmeler yapildi.

Çiftçi egitimlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Kastamonu Ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Bayram Pehlivan, “Ilk tarimin yapildigi topraklarda yasayan insanlar olarak üretmeyi, ürüne deger katmayi, emek vermenin ne demek oldugunu çok iyi biliyoruz. Tarim sektörü son dönemde dünyada yayginlasan hassas teknolojilere adapte oluyor. Iste tam bu noktada çiftçilere bilgiyi, özellikle teknoloji alanindaki bilgiyi aktarmak da zorunlu hale geliyor. Bu bilgiyi çiftçiye egitim ve yayim yoluyla saglarken bir yandan da çiftçinin bilgi, beceri, tutum ve davranislarinin gelistirilmesini ve teknoloji kullaniminin yayginlastirilmasini saglayacak faaliyetler yürütüyoruz. Yani bu noktada birlik olarak bilgi aktarma noktasinda aracilik ederek önemli bir misyonu gerçeklestiriyoruz” dedi.

Pehlivan son olarak çiftçilere yönelik egitim programlarinin artarak devam edecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile