Kastamonu'da Meralar Ekonomik Degere Dönüstürülecek

Kastamonu'da Meralar Ekonomik Degere Dönüstürülecek

Kastamonu’da, imzalanan protokol çerçevesinde, toprak analizine yönelik yapilacak danismanlik destegi ile mera alanlarinin botanik kompozisyonlar ile birlikte degerlendirilmesi ve verimlilik düzeylerinin ortaya çikarilmasi saglanacak.

2024 yili Tarimda Verimlilik ve Katma Degerin Artirilmasi Teknik Destek Programi çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi’nin (KUZKA) destekledigi ve Kastamonu Tarim ve Orman Müdürlügü’nün yürütecegi "Kastamonu Mera Alanlarinda Toprak Özelliklerine ait Parametrelerin Belirlenmesi" projesinin sözlesmesi imzalandi. Proje sözlesmesi Kastamonu Il Tarim ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu ile Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç tarafindan imzalandi. 180 gün sürecek danismanlik destegi çerçevesinde, Kastamonu’nun Ihsangazi, Araç, Devrekani, Tosya, Seydiler, Merkez ve Tasköprü ilçelerindeki meralarin toprak analizleri yapilacak.

Program çerçevesinde desteklenecek proje ile Kastamonu’da belirlenen mera alanlarindan alinacak 350 toprak örneginin analizine yönelik danismanlik hizmeti saglanacak. Böylece, mera alanlarinin botanik kompozisyonlar ile birlikte degerlendirilmesi saglanarak verimlilik düzeylerinin ortaya çikarilmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile